Cum sa vezi Bucurestiul cu alti ochi

Cum sa vezi Bucurestiul cu alti ochi

Știți și voi turiștii ăia străini care cască gura prin București, iar noi ne uităm la ei și ne gândim ”ce li se pare asa frumos?” Cred că dacă zi de zi trebuie să te confrunți cu părțile negative ale unui oraș (nu vine tramvaiul, dar când vine miroase urât, de exemplu), devine aproape imposibil să-l privești altfel.

În duminica de Florii, ne-am decis să participăm la un city hunt urban, organizat de City Hunt. Ce este acela un city hunt? Este un vânătoare de comori urbane, în care oamenii se împart în echipe, primesc o hartă și purced în căutarea elementelor ascunse prin oraș. Toată operațiunea durează aproximativ 4-5 ore, timp în care pentru a obține cât mai multe puncte trebuie să îndeplinești și câteva provocări mai neobișnuite.

Echipa mea s-a numit #teamSimona (nume ales de popor, nu de mine) și aceștia am fost:

Am avut un traseu ce a pornit de la Universitate, am mers prin spate pe la Teatrul Național până pe Moșilor, apoi spre Romană, am avut opriri pe la Țăndărică și Grădina Icoanei. În calitate de căpitan de echipă mi-am dat singură task-ul de a poza din 5 în 5 metri toate clădirile mișto pe care le vedeam. Tot așa am descoperit una dinte cele mai mișto străzi din București, anume Dumbrava Roșie! O adevărată plăcere pentru vânătorii de comori urbane, go check it out într-o zi cu soare. 🙂

În toată operațiunea ne-am simțit precum niște turiști obișnuiți, cu hartă la purtător și pozând orice detaliu ne ieșea în cale. Ne-am simțit ca într-un mini-mini-city-break. Vremea a fost superbă, cu temperaturi de tricou. Ne-am super distrat și aș mai repeta experiența asta de câteva ori, cu alte trasee din București. Cred că e cea mai bună modalitate să ajungi să apreciezi orașul ăsta măcar pentru câteva ore.

Cei de la CityHunt mai au câteva trasee pregătite, anume Victoriei-Romană, Centrul Vechi și Cotroceni. Pe mine ultimele 2 mă tentează cel mai tare. 😀 Vă recomand cu încredere să vă înscrieți aici.

Și câteva dintre imaginile surprinse de mine pe traseu:

Scuzați dacă unele poze nu sunt perfecte. Pe alocuri mai și eram în pas alergător căci rămneam mereu în urmă. 😀

All in all, merită ”sacrificată” o duminică pentru un city hunt. Vă garantez 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *