Ce aplicatii folosesc pentru calatorit

Ce aplicatii folosesc pentru calatorit

Când vine vorba să mă pregătesc pentru o vacanță nouă, pe lângă research-ul pe care-l fac referitor la locul respectiv, unde să mănânc etc. etc, îmi mai iau câteva precauții și verific niște aplicații care îmi pot fi utile în timpul călătoriei.  Am zis să le împărtășesc și cu voi, chiar dacă cel mai probabil le-ați folosit deja. Also, dacă știți ceva mai bun, aștept și eu sugestiile voastre. 🙂

Google Trips

E o aplicație de planning pentru călătorii, ce te ajută să ții toate detaliile despre vacanța ta, asta e chiar preferata mea. Astfel că îmi salvează toate documentele legate de rezervare (se sincronizează cu contul de Google),  am o secțiune de things to do unde practic descopăr orașul rapid, cu lucruri de văzut, activități de făcut etc.  Secțiunea asta e împărțită în mai multe categorii, de exemplu:  top spots for you (cred că în baza istoricului tău, pe unde ți-ai mai dat tu check-in, el alege o listă de locuri ce ți s-ar potrivi ție să le încerci), local favorites (chestii preferate de localnici), indoors, outdoors, kid friendly,  și, partea cea mai bună, în funcție de orașul în care ești, apar și niște categorii personalizate: medieval museums,  vintage shops, indie cinema etc. Toate astea diferă în funcție de specificul local.

Poți să-ți faci și un traseu pe zile (day plans) dacă stai ceva acolo și ai prea multe lucruri de văzut. La secțiunea food and drink îți prezintă preparatele locale și apoi o listă de restaurante împărțite pe family friendly, high-end, on a budget și așa mai departe.   Plus, au și informații practice despre transport, taxiuri și sănătate. Așa am aflat că nu există farmacii deschise 24h în Bruxelles.

Cel mai mișto lucru mi s-a părut când am descărcat Bucureștiul și am descoperit niște chestii de văzut în oraș și împrejurimi de habar nu aveam de ele.

Ce mi-ar mai plăcea mie tare mult ar fi să adauge o opțiune de calculare și tracking a bugetului de călătorie. Eu fac treaba asta momentan, manual, în excel, dar ar fi fain să pot selecta niște obiective turistice, locuri de mâncat și să-mi facă o medie de buget.

Trip Advisor

Duh, cred că toată lumea îl folosește. Însă vreau să vă spun la ce m-a ajutat pe mine specific.  Nu mă uit pe Trip Advisor pentru things to do sau cazare, ci mereu pentru mâncare.  În Lefkada, dădeam search pentru restaurante nearby și citeam impresiile, asta mă ajuta să decid  când aveam o mie de taverne din care trebuia să aleg. În Bologna, întrucât era seara de Revelion, îmi doream să avem o masă  cu meniu obișnuit, nu să plătesc un super meniu de 80 de euro (cu 4 feluri de mâncare) și să petrec toată noaptea în acel restaurant. Greu, mă gândeam că totul era super ocupat. Am dat search pe TA și mi-au apărut toate restaurantele din oraș, care permiteau rezervare prin Trip Advisor. Yep, cu un singur mesaj de vrem și noi o masă la ora x, în 5 minute trimisesem mesaje la vreo 30 de restaurante. Vă dați seama cât aș fi stat să intru pe site-ul fiecărui restaurant și să completez un formular de contact? Au curs mail-urile cu ”nu se poate, nu mai avem locuri”; dar dacă ești om insistent, ai și noroc.  Am găsit un restaurant super simpatic, cam la marginea orașului, ce-i drept, dar a fost super bună mâncarea. Și acum îmi dau seama că nu am scris articolul cu impresiile din Bologna. Of, hai că o să revin cu el.

Google Maps

Yup, sigur mă pierd pe undeva! Ai posibilitatea de a descărca offline maps, îți selectezi pur și simplu o zonă pe care o vrei offline și astfel  nu trebuie să consumi net ca să vezi unde ajungi.  Așa mi-am descărcat toată zona 1 și 2 din Londra ca să mă asigur că nu mor pe acolo. :)))  La fel și în Barcelona și Bologna și Lefkada. Am folosit mult Google Maps ca să ajungem în locuri. Acum că nu mai e problema cu roaming, puteți folosi liniștiți versiunea online.

Aplicațiile de făcut rezervări și găsit zboruri ieftine nu le-am mai prezentat mai sus, am zis să mă axez strict pe ce am nevoie la fața locului, nu înainte.

Vrea cineva un articol despre cum găsesc bilete ieftine & stuff? Let me know!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *