Mi-am luat certificatul digital de vaccinare

Mi-am luat certificatul digital de vaccinare

Inainte sa intru in Croatia a fost necesar sa completez un document (probabil similar celui din Grecia) cu informatii despre cand voi ajunge, cat voi sta, unde voi sta si, desigur, datele mele personale. Pe formular aveam intrebare daca am un certificat digital de vaccinare impotriva COVID-19. Croatia fiind una dintre primele tari care au adoptat aceasta metoda. Evident, acum 2 saptamani nu avem nimic in acest sens si am stat un pic cu grija sa nu fie probleme ca ma duc cu o hartiuta printata. Nu au fost niciun issue, evident.

Insa acum ca s-a lansat si la noi aceasta platforma, am zis sa mi-l emit si eu, sa il am pregatit pentru plecarea in Grecia. Care e tocmai la toamna, dar sa fiu eu pregatita din timp.

Cred ca sunt printre cei norocosi carora li s-a emis certificatul in 3 minute maxim. Toata operatiunea a fost super simpla si fara batai de cap. Stiu, insa, ca altora nu le merge platforma, nu s-au putut loga sau au aparut erori la emiterea certificatului.

Care este treaba cu acest certificat?

„Certificatul digital UE privind COVID facilitează călătoriile în spațiul european fără restricții epidemiologice și fără a fi îngrădită libertatea de mișcare.

  • gratuit
  • valabil în toate statele membre ale Uniunii Europene
  • disponibil în limbile română și engleză

Certificatul digital UE privind COVID nu este un document obligatoriu, dar este acceptat, la nivel european, ca dovadă autorizată pentru a atesta calitatea de persoană vaccinată, testată negativ sau recuperată după infecția cu COVID-19.”

E cam dubios ca iti cer tie informatii despre ce tip de vaccin ai facut si cand l-ai facut, cand ei ar trebui sa te aiba deja inregistrat in sistem…

Anyway, pentru o platforma de stat cred ca se putea si mai rau. Sper ca asigura, totusi, suportul necesar persoanelor ce nu s-au nascut cu Internetul in brate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.