În cautarea lavandei

În cautarea lavandei

Îmi place mult titlul ăsta de articol, parcă mă pregătesc să scriu o carte despre o poveste de dragoste ce trece prin multe obstacole, dar care cunoaște în cele din urmă un final fericit. Și mie mi-ar fi plăcut să am parte de un happy end atunci când am planificat mini-excursia în Bulgaria ca să găsesc lavanda. Inspirată de acest articol și alte poze faine de pe Interneți, am făcut un mic traseu de o zi în Tyulenovo, care e aproape de graniță, la vreo 40 de minute cu mașina. La ce am omis să mă gândesc ca un bun organizator ce sunt a fost să mă întreb dacă o să mai găsesc lavanda aia pe câmp. Și dacă tot m-am gândit că nu știu, de ce nu am căutat pe Google? Ăsta e un răspuns pe care nu-l vom mai afla niciodată. Asta e, viața e plină de mistere.

Plecarea a fost la 7 dimineața și am ajuns undeva pe la prânz. Nu exista o locație precisă pentru câmpul ăla, mna, era lângă sat. Ne-am învârtit mult și tot ce am găsit a fost o lavandă pitică și uscată – ”sigur nu e doar asta, am văzut eu pe Internet unele frumoase”. Ne-am mai plimbat ceva până când m-am gândit să pun întrebarea de mai jos:

Apoi, a venit acest răspuns:

Haha, hai să mergem acasă că nu mai e aici. Glumesc, nu am plecat acasă, mai aveam și altele planificate, dar chiar mă ofticam, pentru că arăta super fain în poze. În fine, am vizitat stâncile din sat, vă recomand să faceți o oprire acolo, priveliștea e superbă. Dovezi, mai jos:

Și să vă arăt cum se prezenta lavanda pitică:

După stânci și o masă la restaurantul de lângă bărcile acostate (pe care nu vi-l recomand), am mers să vedem monumentul lui Traian și să vizităm cetatea lui Adamclisi. Pentru monument am plătit o taxă de 10 lei și am petrecut fix 10 minute acolo, nu prea ai ce să faci. La ruine a fost intrare gratuită și pentru că nu era absolut n-i-m-e-n-i, am stat ceva mai mult pentru poze și admirat apusul:

 

Voiam să încheiem ziua cu o oprire la Kaufland pentru niște mici și cârnați (jur că sunt cei mai buni), dar din păcate Grill-ul era închis în ziua aia. Am nimerit la un restaurant din Medgidia  (Se7en îi zicea) unde am mâncat chiar bine și dacă vă nimeriți prin oraș la un popas, puteți merge acolo, au mâncare bună.

În final, ce am învățat din lecția asta? Always google things before going on an adventure. Dar hai că nu a fost așa rău și lavanda mai înflorește și la anul. Mă întreb în ce lună…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *