Cele mai bune paste – au 9 calorii per 100g

Cele mai bune paste – au 9 calorii per 100g

Nu credeam că o să-l găsesc vreodată pe Dumnezeul pastelor, dar iată că am reușit să găsesc cele mai bune paste, mulțumită nutriționistei mele care m-a îndrumat spre această descoperire. Am reușit să pregătesc o porție de paste cu sos de roșii de casă, pătrunjel și parmezan, iar pastele respective să nu aibă mai mult de 18 calorii – 9 calorii per 100 g, eu am mâncat o porție de 200, evident.

Care este secretul pentru cele mai bune paste?

Se numesc paste Konjac și apparently sunt făcute dintr-o făină organică numită astfel. Konjac este planta japoneză din care se face această făină, mai specific de atât, din rădăcina plantei. Pastele respective au probabil cele mai uimitoare valori nutriționale pe care le-am văzut la acest tip de aliment, anume au 0 carbohidrați, 0 grăsimi, 0 zahăr, 0 sare. În schimb, au 4 grame de fibre și 0.20 g de proteine. Nu au gluten și sunt 100% vegane.

Nutriționista mi le-a recomandat ca urmare a faptului că mi-a introdus în dietă și creveții. Și cum unii pacienți adoră pastele cu creveți, s-a gândit să mi le recomande și mie. Dar eu, nup, prefer creveții în varianta lor simplă: cu usturoi, puțin vin și busuioc. Desigur, acum varianta cu alcool este exclusă cât timp țin regim, așa că ai mei creveți sunt făcuți în suc de roșii de casă. Anyway, înapoi la rețetă. M-am gândit să fac o porție super simplă de paste cu sos de roșii, usturoi, pătrunjel și parmezan (yey, parmezan am voie – max 25g per masă).

Iată o parte din ingrediente:

Pare că am făcut photoshooting. I did. Also, nu e sponsored.

Cum se prepară corect pastele Konjac?

Necesită ceva mai multă atenție decât pastele obișnuite, dar nu e nimic dificil:

  1. Pastele sunt ținute într-un pachet cu apă. Scurgeți apa. Nu vă îngrijorați dacă simțiți un miros subtil la deschiderea pachetului, va trece.
  2. Clătiți pastele de 2-3 ori sub jetul de apă rece.
  3. Fierbeți pastele în apă fierbinte timp de 2-3 minute sau 1 minut la microunde.
  4. Le puteți adăuga în salate sau, evident, la sosul de paste

Ta-daaa, nimic complicat. Doar să aveți grijă de acele 2-3 minute la fierbere să nu vă treziți că se transformă într-o chestie floșcăită. Iată și procesul de gătire:

cele mai bune paste
Ele sunt puse într-un pachet cu apă care trebuie scursă
cele mai bune paste
Trebuie spălate de 2-3 ori sub jetul de apă rece

cele mai bune paste
Am folosit suc de roșii de casă pe care l-am pus peste niște usturoi călit. Am folosit multe condimente – mix ierburi Provence
cele mai bune paste
Am adăugat pastele peste sos după ce m-am asigurat că sunt fierte

cele mai bune paste
Rezultatul final

La nivel de gust sunt foarte ok. Desigur, nu pot să vă mint și să spun că de acum puteți înlocui complet pastele obișnuite. Nu se compară 100%, au textură un pic mai elastică, dar sunt gustoase, nu doar în combinație cu sosul, ci și simple sau dacă le-aș pune într-o salată. Dacă țineți vreun regim sau vreți pur și simplu să mai tăiați din calorii, asta ar putea fi o opțiune.

Mă simt și foarte datoare să menționez potențiale dezavantaje, cum ar fi diaree, constipație și faptul că nu conțin nutrienți. Adică ele trebuie combinate corect cu alte alimente ce oferă aportul necesar de nutrienți și vitamine. Plus, niciun lucru nu e bun în exces. Mai multe info aici.

Cât costă pastele Konjac?

Pfff, un pachet de 200g costă cam 12 lei. Le puteți găsi în supermarketuri, eu le-am luat din Auchan. O să mai cumpăr în continuare și o să încerc să le mănânc o dată pe săptămână. Nu vreau să fac abuz, plus meniul meu trebuie să fie cât mai variat posibil, nu aș vrea să mănânc același lucru în fiecare zi.

Zilele trecute când am fost la cumpărături (merg 1 dată pe săptămână), am trecut pe lângă raionul de Sushi din Carrefour. Acolo au și produse locale din Japonia – câteva feluri de noodles. Sunt absolut înnebunită după noodles și în ultima perioadă am avut o poftă imensă. Eram gata-gata să fac o excepție în dietă, când m-am uitat la valorile nutriționale de pe pachet și am avut un șoc. Aproape 500 de calorii aveau acei noodles. Adică jumătate din cât trebuie să mănânc eu o zi întreagă. Tot în comparație:

  • Tăiței de orez – 109 calorii per 100g
  • Paste făinoase – 131 calorii per 100g
  • Paste Konjac – 9 calorii per 100g

Deci, merită să le acordați o șansă. La numărul ăsta de calorii chiar sunt cele mai bune paste.

One Reply to “Cele mai bune paste – au 9 calorii per 100g”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *