Cum să faci mișcare – yoga de acasă

Cum să faci mișcare – yoga de acasă

Nu știu de voi, dar eu mă uitam în aplicația de mișcare de pe telefon și mi-a scăzut dramatic numărul de pași. Înainte făceam lejer 10.000 și în unele zile extraordinare făceam chiar 18.000. Nu reușesc să mai ajung la pragul ăsta foarte ușor. Am încercat so far două variante, una mai puțin bună decât cealaltă:

  1. să ies seara târziu la o plimbare prin cartier – e pustiu, merg mereu pe partea opusă dacă dau peste cineva, reușesc cumva să fac un număr de pași destul de aproape de 10.000. Doar că e nevoie să mă plimb o oră și jumătate și ieri, de exemplu, a fost foarte frig.
  2. să fac exerciții acasă – cu ce îmi amintesc de la sală și salteluța mea de 10 lei din Decathlon. Fac cam 35 de minute și ard în jur de 200-250 calorii. Nu e ideal, dar asta e.

Dar există o variantă și mai bună decât alea 2, anume yoga. Mi se pare că e activitatea perfectă dacă ești nevoit să stai în casă într-o perioadă de criză, căci faci mișcare, îți detensionezi corpul și te și relaxezi. Also, un element important pentru un sistem imunitar puternic este activitatea fizică. Iar yoga e foarte potrivită.

Prietena mea minunată, Adelina, este instructor certificat de yoga și ține o serie de clase online în perioada asta, pentru toți cei care vor să-și continue rutina cu yoga de acasă sau pentru cei care vor să înceapă o rutină nouă. O recomand din tot sufletul, explică cu calm, răbdare, poți să fii cel mai începător posibil și o să fii pe mâini (virtuale) bune. Vă las câteva detalii despre programul ei:

?Durata clasei este de 1h15 min.

?Prețul clasei este 25 lei.

?Respirăm conștient, salutăm soarele, susținem imunitatea cu posturi dedicate și la final ne relaxăm.

?Astfel, vă invit să vă descărcați aplicația Zoom și să îmi dați un mesaj privat, mail pe ade.dinu@gmail.com sau sms la 0725838174 și vă trimit toate info logistice despre participare (plată, link de logare, etc.).

?Ce aveți nevoie:
– de aplicația Zoom pe care o găsiți free de dowloadat și pe Google Play și pe App Store.
– conexiune bună la internet (de pe laptop, tabletă sau smartphone)
– salteluță de yoga, o pernă mică sau o păturică.
– haine comode
– motivație ☀️

*Clasa este destinată începătorilor, nu facem performanță și nu ne forțăm corpurile în posturi complicate.

Apoi, ea mai predă, de asemenea, și în cadrul studioului Activero, iată programul acolo:

Program Adelina Yoga

Marți
8:30 – Wake up Yoga – live prin Zoom, din sufragerie (cost 25 de lei)
18:30 – Hatha Yoga începători – live stream de la Activero (www.activero.ro)

Miercuri
18:00 – Family & Kids Yoga – live stream de la Activero (pentru toate familiile care au chef să facă mișcare cu cei mici acasă).

Joi
8:30 – Wake Up Yoga – live prin Zoom, din sufragerie (cost 25 de lei)

Vineri
21:00 – Yoga Nidra – meditație ghidată live 45 de min – pentru relaxare și pentru un somn odihnitor

Sâmbătă
10:00 – Wake up Yoga – live stream de la Activero

Prima clasă la Activero este gratuită, iar dacă vreți să vă țineți de treabă, puteți vedea mai multe info despre prețuri și clase pe https://activero.ro/

Cum puteți vedea, există clase și pentru familii și copii, Adelina este certificată pentru a preda și yoga copiilor. She is super awesome, deci fuguța la înscriere. 🙂

Și, la final, un mesaj pentru noi toți în perioada asta:

yoga de acasă

One Reply to “Cum să faci mișcare – yoga de acasă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *