Work from home – situația la zi

Work from home – situația la zi

Nu mi s-a mai întâmplat să fiu nevoită să lucrez mai multe zile la rând de acasă. Maxim două zile la rând am lucrat când am fost răcită. Și cumva, mi le cuplasem și cu weekend-ul astfel cât să mă refac până luni. Nu prea sunt obișnuită cu ritmul și faptul că la fiecare 2 minute o mâță trebuie să mă întrerupă, dar fac tot ce pot ca să mă acomodez. Articolul ăsta nu va fi cu sfaturi despre cum ar trebui să lucrezi de acasă, ci despre cum încerc eu să mă ajustez la work from home și, eventual, câteva sfaturi de la alți oameni.

Trezitul dimineața este posibil în continuare

Îmi setez alarma ca de obicei, ca și cum m-aș duce la muncă. Faptul că acum economisesc 1 oră și jumătate – cât mi-ar fi luat să mă aranjez plus drumul spre muncă – nu înseamnă că trebuie să dorm în timpul ăsta. Nu aș vrea să am senzația zi de zi că sunt într-un weekend prelungit. Nu ar fi foarte productiv. Deci, uite un sfat, trezește-te ca și cum urmează să pleci la muncă. The earlier, the better.

Biroul meu de toate zilele

Am fost în IKEA, joi seara, la ora 8, să îmi cumpăr un birou doar al meu. Mi-am luat și o păturică pufoasă pe care să stau, plus o sticlă cu dop de plută pe care acum o umplu cu apă și portocale. Refreshing. Do not worry, în IKEA erau 5 oameni în magazin, niciodată nu am văzut magazinul ATÂT DE GOL. Am dat cam 170 lei pe birou și îl ador.

work from home

Exerciții fizice în loc de mers la sală

Îmi pare tare rău că nu mai pot merge la sală…Dar asta e, trebuie o perioadă să mă descurc pe cont propriu și fără antrenor. Mi-am luat o mică salteluță de yoga pe care o folosesc să fac abdomene și alte exerciții. Am un minim de 200 de calorii pe care să le ard în 30 minute. Dacă reușesc și mai mult, cu atât mai bine. Am ieșit din casă doar 20 minute ca să mă plimb pe străzile pustii din cartier, să iau aer și să-mi fac numărul de pași. Dar nu insist cu varianta asta, căci trebuie să stau în casă cât mai mult. Însă e important să faceți mișcare în continuare. Ajută sistemul imunitar.

Work from home – cât este work?

Pfff, greu. Încerc să mă concentrez și să nu mă las distrată și chiar reușesc asta, însă uit să mă opresc. Sau să mă ridic de la birou. Uit când se termină ziua de lucru pentru că, ghici ce, sunt acasă. Nu trebuie să mai ajung în altă parte. Nu mai am o viață socială, nu trebuie să ajung în diverse locuri, așa că rămân pe scaun. Dar nu vreau să fie tot așa, m-am gândit să îmi setez câteva remindere pe telefon, cum ar fi ”pauză, bea apă, ia puțin aer pe balcon, prânz și end of work”.

Dacă nu mai am colegi cu care să vorbesc, să mă plimb de la un etaj la altul cu diverse lucruri, atunci rămân pironită pe scaun 10 ore în fața unui monitor. Not ok.

Adjustarea ritmului

E foarte interesant să vezi cum lucrurile pe care obișnuiai să le faci rapid, din mers, trebuie să le faci acum de acasă, într-un ritm pe care îl impui doar tu. Nu îl impun alții, nu este vreun context anume ce te determină să îți organizezi programul. Trebuie să mă obișnuiesc să termin de mâncat, să fac exerciții până în ora 10, când începe munca. Apoi să-mi iau o oră pauză de masă ca să pregătesc mâncarea și să am și timp să o mănânc. Ritmul e doar al meu, nu mă mai grăbește nimeni. Problema e că este destul de dificil să-l găsești.

Am mult timp la dispoziție, ce să fac cu el?

Well, eu m-am pus pe citit, am început un serial nou (Brooklyn 99 – comedie, am nevoie de ceva care să mă binedispună), mi-am făcut ordine în dulapul de haine. Le-am sortat pe cele de iarnă și vară, mi-am curățat toată încălțămintea. Încerc să fac tot ce am amânat de atâtea ori din lipsă de timp. Îmi propun să reîncep și sezonul 2 din Westworld. Da, l-am abandonat ca o nesimțită ce sunt. 🙁

Weekend-ul ăsta am stat doar în casă și nu am intrat pe Facebook sau Instagram. Ok, am postat 1 poză și niște stories cu mine jucând Jenga, daaaar jur că that was it. După ce le-am postat, mi-am dezinstalat aplicațiile. Nu am simțit nevoia să dau scroll în vreun feed. Mă cam săturasem de știrile despre Coronavirus și de toată panica ce este alimentată prin tot felul de fake news. În continuare urmăresc ceea ce se întâmplă, dar prefer să mă informez doar din locuri de încredere.

Iată și câteva sfaturi pentru un work cât mai productiv:

La voi cum se prezintă situația cu work from home?

2 Replies to “Work from home – situația la zi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *