Idei de lectură pentru stat acasă

Idei de lectură pentru stat acasă

Anul trecut am început în forță cu vreo 3 cărți citite doar în luna ianuarie fără stat acasă. Apoi numărul a început să scadă treptat, iar din martie m-am tot chinuit să-mi termin mai multe cărți începute. Încă mai am ”Frumoasele adormite” ale lui Stephen King, ediție luată din Copenhaga, pe care tot nu am reușit să o termin. Și nu pentru că e plictisitoare, ci pentru că e destul de grea și îmi e dificil să o car mereu prin metrou. Am citit mai mult acasă, cât am putut.

Anul acesta am început foarte prost, fără nicio carte terminată din ianuarie încoace. Ba chiar mi-am cumpărat și un Kindle pentru că am multe titluri ce vreau să le citesc și nu sunt disponibile la noi. A mers și mai prost cu Kindle, aproape pot considera o investiție pierdută. Însă de zilele trecute am început să am un drive mai puternic spre lectură. Din două motive simple:

  1. am de stat acasă – așa cum trebuie să faceți și voi în această perioadă nu tocmai fericită. Stați acasă, limitați orice ieșire care nu este absolut necesară (cumpărături, mers la farmacie etc.), iar dacă ieșiți, păstrați o distanță considerabilă față de restul de persoane.
  2. am timpul și liniștea necesară – stau mai puțin pe social media (for my mental sake), îmi dozez altfel timpul dacă am de stat acasă. Pe scurt, eu sunt cea care își impune ritmul, nu cei din jur.

Și am început să scotocesc prin bibliotecă pentru ce pot citi în continuare. Nu știu cât va fi nevoie să stăm în casă, dar sper că dacă ne mobilizăm cât mai mulți să respectăm aceste reguli, ne va fi bine mai repede. În orice caz, am scos la iveală câteva titluri care cred că v-ar plăcea și vouă (pentru o comandă online, nu mergeți la librărie). Poate cu izolarea asta o să citesc cât nu am citit un an de zile (shame on me).

Viața după Auschwitz – Karen Bartlett

Asta e una dintre dovezile că nu ar trebui să fac shopping impulsiv. Am văzut-o în Cărturești, m-a atras titlul imediat, căci am devorat mai multe cărți pe acest subiect (și sper ca într-o zi să ajung să vizitez Auschwitz), așa că am cumpărat-o instant la minunatul preț de 46 lei. Acasă am descoperit că o aveam deja, minunata Laura mi-o împrumutase după ce, again, am intrat într-un hype foarte mare când am văzut-o la ea în stories. Now I have two of them, what to do?

stat acasă

Eu voi fi ultima – Nadia Murad

Pe asta o citesc momentan și în primele pagini am avut un mare deja-vu, de am crezut că iar am dat 50 lei pe o carte pe care am citit-o deja. Nu știu cum se întâmplă, dar am o memorie a cărților tot mai proastă în ultimii ani. Eram convinsă că am mai citit deja o carte pe acest subiect (o tânără yazidită care este răpită de ISIS) și a cărei prefață este scrisă de Amal Clooney. Încă nu am găsit-o în bibliotecă ca să mă conving de asta. Poate nedumerirea mea este din pricina faptului că am citit multe cărți pe un subiect similar. Da, sunt foarte interesată de situația femeilor din lumea arabă și în ultimii ani, odată cu ISIS, au apărut tot mai multe titluri. Posibil de aici să fie confuzia mea.

Hannibal – Thomas Harris

Serialul Hannibal este fără îndoială unul dintre serialele mele preferate, iar Mads Mikkelsen este un zeu danez, categoric. Deși nu am putut termina sezonul 3, prea lung, prea filozofic, primele 2 sezoane mi s-au părut absolut perfecte. Și am zis că vreau să citesc această carte atunci când am zărit-o în anticariat. E vechiuță și m-a costat doar 40 lei, he he…Însă d-abia aștept să o citesc.

Străinul – Stephen King

Sper că asta nu va avea aceeași soartă precum ”Frumoasele adormite”, mai ales că a costat la fel de mult. Da, în Copenhaga avea prețul de 69 lei, același preț pe care îl găsești și aici. Anyway, îmi place Stephen King, deși nu mă pot declara fană a tuturor cărților sale. ”Carrie” mi s-a părut groaznică, dar recunosc că s-ar putea să o fi citit la timpul greșit. Cred că eram în clasa a 7-a sau a 8-a. ”Salem’s lot” e probabil cea mai bună carte a lui, după umila mea părere.

stat acasă

Irish Ghost Stories

Mă uit la cartea asta și am o strângere de inimă pentru că am cumpărat-o de la Leprechaun Museum din Dublin. Adică în vremea când lucrurile erau ok și nu trebuia să stau în casă și puteam călători…Cred că o puteți căuta pe Amazon să o citiți pe Kindle dacă sunteți fan horror. Și ce poate fi mai bun decât ceva clasic?

stat acasă

The original Folk & Fairy Tales of the Brothers Grimm

Cel mai minunat cadou primit anul trecut la ziua mea (mulțumesc Simona, Pistol și Moagă). Am citit poveștile astea când eram mică, ba chiar aveam un set cu ele, Albă Ca Zăpada, Rapunzel, Cenușăreasa. Dar nu erau așa cum fuseseră scrise inițial: ”Rapunzel is impregnated by her prince, the evil queen in Snow White is the princess’s biological mother, plotting to murder her own child, and a hungry mother in another story is so “unhinged and desperate” that she tells her daughters: “I’ve got to kill you so I can have something to eat.”  (sursa)

stat acasă

Voi ce planuri de lectură aveți în următoarea perioadă de stat acasă?

2 Replies to “Idei de lectură pentru stat acasă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *