Frigănele de broccoli și hering afumat (rețetă)
Frigănelele sunt aceste chiftele mai plate pe care poți face fie în tigaie, fie la cuptor. Mă rog, cam asta e originea lor, dar nu știam altfel cum să le zic. Pentru că momentan sunt la dietă, eu tot ce pregătesc este la cuptor și nu are ulei sau are extrem de puțin. Feel free să adăugați la rețeta asta tot ce e doriți – ulei, pesmet (are multe calorii), cartofi (mulți carbohidrați) etc.
Am postat o poză cu mâncarea pe Facebook stories și am fost super surprinsă de câți oameni au fost interesați de rețetă. Mie nu mi se părea cine știe ce, mai ales că rețeta este compusă din enumerarea ingredientelor și cam atât. Nimic complicat, nicio magie. Iată imaginea:
De ce ingrediente avem nevoie?
- Broccoli (350g)
- 1 ardei gras roșu
- 1 morcov
- 1 bucată mică de praz (aici puneți cât vreți ca și cantitate)
- 2 legături de ceapă verde
- 1 ou
- 60 g de hering afumat (am găsit în Kaufland Ocean Fish – 1 pachet era 5 lei)
- condimente de orice fel – eu am mixat ierburi de Provence + pește + usturoi granulat
Cum se prepară?
Broccoli se fierbe și apoi se pasează până devine un fel de piure necatifelat. Morcovul & prazul se dau pe răzătoare. Ardeiul, ceapa și peștele se taie bucăți foarte mărunte. Totul se amestecă împreună cu oul până devine compoziție. Se fac biluțe de chiftele, DAR pe care le presați un pic în tavă cât să devină mai plate. Sunt mai gustoase așa. Le băgați la cuptor pentru 45 minute, 180 de grade, cu ventilația pornită ca să devină și crocante.
Teoretic, ar trebui să puneți cartofi ca să se lege puțin compoziția. Dacă nu o faceți, vă zic doar că sunt niște frigănele mai fragile, dar suficient de rezistente oricum. D-asta e important să le faceți plate și să folosiți ventilația la cuptor.
Am folosit alături la frigănele și un sos de iaurt compus din 2 iaurturi Danone (1.8% grăsime), mărar, pătrunjel și suc de lămâie.
Bon appetit!