Cina la Palatul Stirbey

Cina la Palatul Stirbey

Am mers pe domeniul Știrbey de mai multe ori în viața asta, în mare parte datorită Summer Well și de fiecare dată îmi doream să descopăr interiorul acelui palat minunat, dar desigur nu putea fi deschis pentru 10.000 de oameni ce soseau la festival.  L-am descoperit în sfârșit aseară, la invitația TV Paprika și Antonio Passarelli care și-a lansat noul meniu în compania prietenilor apropiați și a prietenilor din presă și online.

Antonio ne-a pregătit un meniu excelent, poate nu inspirat de dinastia boierilor, dar cu siguranță la fel de îndulestător.  Patru preparate, unul mai delicios ca altul:

Meniul:

cina

terină de foie gras cu chutney de mere și sos de zmeură

cina

file de lup de mare cu vinete confiate

cina

bourguignonne de vită pe tagliatelle cu aromă de trufe și aspic de portocale

cina

frișcă cu sambuca și cremă de zabaione

Preferatul meu fost felul doi, combinația de pește cu salata de rucola e mereu câștigătoare pentru mine. Vânăta a fost ușor înțepătoare la gust, dar a acompaniat perfect restul aromelor. La desert pot să spun că eram extraordinar de plină și doar am gustat puțin, dar era delicios. Pe cât pot spune eu asta, că nu sunt fană deserturi.

D-abia după ce am primit lista preparatelor de la cina, mi-am dat seama ce denumiri lungi au acestea.  Și poate vă sună pretențios, dar Antonio era lipsit de pretenții când vorbea despre acesta: „meniul a fost extrem de greu de făcut, pentru că nu puteam să fac o bucătărie italiană, nici una românească, așa cum era când am venit eu (mici, cocoșei și mai știu eu ce) și atunci ne-am gândit ce ar mânca un boier nobil de suflet – atenție, nu de bani, de suflet! Un altfel de meniu”.

De altfel, ne-a povestit despre cum se prepară sosul bechamel, ne-a provocat să ghicim ingredientele secrete din preparatele de mai sus și ne-a spus câteva cuvinte despre colaborarea sa cu TV Paprika: ”Alături de TV Paprika am trăit experiențele cele mai frumoase din viața mea! Emisiunea cu bunicuțele, în care călătoream în toată România și găteam cu ele, mi-a rămas la inimă: ce am putut să învăț, ce gusturi am putut să găsesc în România… incredibil! Se mănâncă și cu ochii, sunt de acord, dar eu sunt adeptul bucătăriei ca acasă la mama. Poate că mâncarea ei nu era cea mai frumoasă, cea mai spectaculoasă, dar avea un gust care te dădea pe spate”.

În final…

Palatul Știrbey arată minunat și am văzut că au și un program pregătit pentru Revelion, unde va găti chiar Antonio. Așa că dacă aveți în plan să vă petreceți noaptea dintre ani într-un  mod memorabil, puteți să mergeți acolo. Eu o să mai rămân să suspin cu gândul la acele preparate delicioase. Cum încă mai suspin după primul meu risotto, preparat chiar de Antonio. 🙂

cina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *