Cu velierul pe mare

Cu velierul pe mare

Iubesc marea și îmi este frică de ea, deopotrivă. Anul trecut mi-am înfrânt 2 frici în aceeași vară. Prima a fost plimbarea cu caiacul pe lacul Snagov, la care încă mă gândesc cu admirație, uite, domne, ce am putut să fac. A doua a fost parasailing în Antalya, anume am plutit în aer la 4 metri deasupra mării. Asta e pentru mine de trecut la hall of fame, căci îmi e frică și de înălțimi.

Plimbarea cu velierul o vedeam destul de simplă și safe, doar ești într-o barcă, nu? Well, da, este safe, te bucuri de valuri, de priveliște, asta dacă reușești să scapi de senzația de rău de mare. Ocazie cu care am aflat că am rău de mare, deși nu aș fi crezut asta despre mine. Am rău și de mașină, apropo, în zonele cu serpentine.

Am găsit o ofertă (330 lei – 6 persoane) și am zis că daca tot suntem la mare în acel weekend, ar fi bine sa profităm. Plecarea a fost în Port Constanța, la ora 6 și erau planificate 3 ore. Inițial nu ni se părea că e mult, dar după primele 10 minute, ne-am dat seama că nu avem cum să stăm chiar 3 ore pe vas. Asta pentru că eram 7 oameni (plus instructorul) într-un velier micuț și pentru că jumătate din noi nu se simțeau chiar foarte confortabil din cauza valurilor, deși marea era în una din zilele ei bune. Instructorul ne spunea că dacă ne simțim rău, atunci să privim mereu intr-un punct fix, ceea ce ajuta. Doar că nu puteam să stau așa non-stop, deci mai mult mi-a fost rău.

Vă recomand să vă luați niște pastile înainte în caz că vă veți simți rău. Se găsesc la farmacie cu câțiva lei. Ah, și nu mâncați înainte sau dacă o faceți, mâncați puțin și să nu fie prăjeală, că altfel o să vă simțiți și mai rău. Eu mâncasem la prânz niște hamsii cu puțin mujdei de usturoi. Proastă alegere, nu faceți ca mine.

Am prins apusul și ne-a plăcut mult, am râs, am făcut o mie de poze, am fost stropiți de unele valuri și ne-am întors la mal în siguranță. Aș mai repeta experiența faină cu minunatele mele Diana și Gabi.

Iată și pozele:

One Reply to “Cu velierul pe mare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *