Cele mai controversate scări din București

Cele mai controversate scări din București

Sunt colorate, frumoase, dar, mai ales, controversate. Deși sunt plasate într-un cartier select din București, Cotroceni, unde ai spune că se află niște oameni cât de cât respectabili, acestea au avut o soartă destul de stupidă. Au fost vopsite, au stat câteva zile așa până când li s-a dus vestea ( și cei de la ProTV au filmat pe acolo o știre), apoi vecinii din cartier s-au inflamat și au reclamat la Primărie că scările îi ofensează, căci reprezintă simbolul LGBTQ+.

Toată povestea aici:

Am făcut 2 vizite la scări. La prima puseseră o bandă roșie de interzis și începuseră deja să le șteargă. În naivitatea mea, am sperat că, de fapt, mai fac niște îmbunătățiri. A doua oară când am venit (în ideea că le-au finalizat și le pot poza), deja erau aproape șterse complet.

Prima fază de ”distrugere”

A doua fază de ”distrugere”

Postarea de mai sus doar mi-a confirmat ceva ce știam deja. Suntem în 2020, a venit pandemia peste noi și pe unii tot îi freacă grija de alții. Eram sigurăăă când le-am văzut în culorile curcubeului că a stârnit niște reacții.

Printr-o minune, le-au refăcut. Am fost ieri, de 1 iunie, să le văd. Mai sunt câteva trepte în zona de sus ce trebuie vopsite, dar în mare parte sunt finalizate și sper să rămână așa, căci sunt superbe. Și ghiciți ce, pe cât de plini de ură suntem noi, adulții, pe atât de încântați sunt copiii de ele.

Altminteri, Cotroceni e un cartier foarte frumos, cu case vechi bine întreținute, cele mai scumpe depășesc 2 milioane de euro. Dar iată că nu este suficient doar să ai bani. Dacă făceau scările astea în Ferentari, oare care ar fi fost reacția? Propun un experiment. Scări colorate în fiecare cartier. Să vedem cine se inflamează mai tare.

Aceste scări colorate sunt și păzite de o mașină de poliție. Le puteți găsi în apropierea parcului Romniceanu, fix lângă Ceainăria Infinitea.

Imagini:

scări colorate
scări colorate
scări colorate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *