Burgereala de sezon

Burgereala de sezon

Am primit săptămâna trecută un mail de la Andreea și m-a prins fix într-un moment de multi-tasking de la birou. Adică acel moment în care fac mai multe lucruri simultan foarte prost. Și am citit din notificarea  de mail pe telefon ceva pe fugă, ”burgereală” sau ”bulgăreală”, nu îmi era foarte clar. Până mi-am terminat task-urile si am deschis mail-ul pe desktop, tot ce mi-am dorit a fost ca Andreea să fi spus ”BURGER-eală”, nu bătaie cu bulgări, că doare ca naiba.

Rugăciunile mi-au fost ascultate, era vorba chiar de burgeri.  Cum cele mai bune diete se încalcă fix de luni, am zis că trebuie să vin la noua locație Burger Van, deschisă pe Strada Speranței, nr 6.   Și am fost surprinsă că nu am început cu burgeri, ci cu niște aperitive cam foarte gustoase și cam foarte light și potrivite. Asta dacă sunteți la dietă și vă târăște gașca la burgeri, există și alte opțiuni. Și eu aveam opțiunea să mănânc salată, dar well, nu d-asta m-au invitat, nu?

burger

Din mixul de mai sus preferata mea a fost  brânza de burduf aromată cu mărar și pătrunjel, o minunăție. Eu sunt fană a brânzei și a verdețurilor, deci a fost combinația perfectă. Apropo, brânza este de la producători locali, fiind adusă de la Crevedia. De altfel, la Burger Van se încearcă, pe cât posibil, să se folosească tot mai mult produse home-made. Carnea este fasonată și tocată in-house și furnizată de o măcelărie din zona Bucureștiului.  Pe scurt, cu cât ingredientele au originea mai apropiată de locația restaurantului, cu atât mai bine.

burger

burger

Mai sus avem niște rasol de vită feliat, cu un sos chimichi (varianta mea) – adică chimichurri, practic niște bruschete mult mai bune decât alea cu roșii și busuioc.

Când efectiv am terminat cu toate aperitivele și chiar nu îmi mai era foame, au venit burgerii. P-ăștia i-am mâncat de maximă poftă.

burger

Eu mi-am luat din meniu Royal cu cheese –  carne, cheddar, bacon, salata iceberg, ceapa, rosii, castraveti murati, plus  sos „Burger Van”. Avea fix gustul de la McDonalds, dar mă rog, evident că nu de aici s-a inventat acest burger, le știu eu invers.

Am mai împărțit niște burgeri cu distinsele Andra Nicula și Roxana Bursuc, iar la ele ne-am răsfățat cu Goat &Lamb (care avea portocală caramelizată și nu m-a deranjat deloc, deși spun, de regulă,  NU citricelor în orice mâncare/desert) și French Connection (carne, camembert, bacon caramelizat, rucola, mustar dijon). Bune toate, dar pentru fanii clasicului, cred că Royal este pentru voi.  Meniul complet este aici. 

burger

Burger Van Home este un spațiu micuț, dar intim,  foarte cozy și colorat (albastrul ăla închis al pereților mi se pare foarte liniștitor, plus face cel mai bun contrast cu mâncarea, Instagram people).

Eu zic că e de mers și e în centru (rond Rosetti), ieși de la birou și faci o plimbare pe jos până acolo. Mai dai jos din calorii, că urmează să pui altele. Mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *