Masa de Craciun, couple edition
Sufăr de sindromul ”mi-e dor de mama și mâncarea ei”, uneori cunoscut și ca ”mi-e dor de frigiderul plin”. Sindromul este omniprezent de vreo 30 de zile încoace și am auzit că toți cei care au părăsit cuibul îl experimentează. Este imposibil să nu. Doar dacă nu cumva erai mai Masterchef decât mama ta, atunci poate ea suferă acum, de Crăciun. Huo ție.
Pe 25 decembrie, în fiecare an, am norocul (da, pentru că unii nu îl au, din păcate) de a mă așeza la o masă mare cu toată familia și de a mânca un pic din toate bunătățurile. Lucru pe care îl voi face și mâine, însă până mâine a mai fost un weekend în care am avut parte și de o masă la mine acasă. Hehehehe. Deloc fancy, deloc aranjată. Mai mult cu foamea în gât după ce mâncasem de dimineață un avocado toast (de care încep să mă satur) și câteva prăjiturele.
Încep cu prăjiturele mele de Crăciun. Anul trecut am făcut cinnamon buns care au ieșit super bune, dar sunt genul care trebuie să fie mâncate cât sunt calde, că apoi sunt nașpa rău. Anul ăsta am avansat la Christmas cookies, dar mai mult teoretic, pentru că nu au ieșit fix cum îmi doream. Aveam în plan ceva foarte Instagramish, dar forma lor a fost oribilă (mai am de lucrat la asta). Știu că Internetul nu-și dorește poze urâte cu mâncare, e și normal dacă nu o poți gusta, rămâne doar să vezi ceva plăcut privirii.
Ingrediente:
- 350 g făină
- zahăr brun (nu zic gramajul, eu pun super puțin)
- zahăr cu scorțișoară (2 pliculețe)
- nuci și migdale (până în 100 g)
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 2 ouă
- 1 tabletă de ciocolată albă pentru topping
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- 2 lingurițe de esență de migdale
- 1 plic praf de copt
Se amestecă tot și toate. Din ce se formează se pune în tavă, se bagă la cuptor vreo 20 de minute. Se scot și se lasă la răcit, se pune pe farfurie, se face un ceai și se așteaptă prietena în vizită. Conform feedback-ului ei, se pare că am făcut niște cookies mai raw vegan, adică au un gust mai healthy. Yey :))
După atâtea sănătate, purcedem și facem niște cârnați (de casă) cu cartofi prăjiți. Se savurează cu murături tot de casă și un vin tot de casă.
Și ăsta e Crăciunul singuri acasă, oameni buni. Când primești de la părinți materie primă și faci și tu ceva rapid, că suntem millennials și nu avem timp.
Abia aștept adevărata masă de Crăciun. Voi ce pregătiți?