Cea mai buna ghimbirata din Bucuresti

Cea mai buna ghimbirata din Bucuresti

Nici nu auzisem de ghimbirata până acum vreo câteva luni, când am fost la Bucharest Street Food Festival și m-am oprit la van-ul celor de la Simbio pe roți. Din glumă în glumă cu tipul care servea, m-a convins să încerc această băutură, deși de când mă știu nu suport ghimbirul absolut deloc. Are o aromă extraordinar de puternică și anihilează orice gust al mâncării. Sau mâncam chestii gătite de oameni care nu știu să folosească această plantă.

Ce este ghimbirata?

Păi, o limonadă cu ghimbir. Cei de la Simbio pun și niște mentă în ea și are un gust absolut divin. Am ieșit cu fetele la brunch și mi-am băut cafeaua de acasă, pentru că știam că la Simbio trebuie să mă păstrez pentru ceva mai deosebit. Apropo, este cineva căruia nu îi place acest loc?  Decorul este fain, deși unele camere sunt mult prea simple (atât ca mobilă, cât și ca decorațiuni), și e un loc perfect de meet-up/catch-up with old friends.

                                                                                         Ghimbirata cu pricina

Brunch, acest anytime breakfast

Pe o scară de la 1 la 10, mă simt arogantă de nota 20 când spun că ”merg la brunch”.  Dar m-aș putea obișnui cu asta. Am mâncat în trecut la Simbio de vreo 2-3 ori și nu m-a frapat cu nimic și nici nu le-am reținut meniul. Cu toate astea, dacă vrei să mergi acolo, mergi până în prânz să mănânci un mic-dejun târziu delicios. Eu m-am răsfățat cu o Shakshuka,  ouă prăjite cu roșii sote, ardei, usturoi  și busuioc, puțin picantă, fix cum îmi place mie. A fost cea mai bună alegere și vreau neapărat să reproduc preparatul și acasă.

Fetele și-au luat omletă cu legume și ouă Benedict cu bacon prăjit. Bun, bun, dar încercați Shakshuka măcar pentru chinuiala de a pronunța cuvântul când dai comanda. 😀

ghimbirata

ghimbirata

ghimbirata

Am zis să ne luăm și desert. Pentru că nu e mic-dejun, dar nici prânz, aveam toată ziua la dispoziție să scăpăm de caloriile dulci.  Fetele și-au luat carrot cake cu portocală (yuck) și eu un mousse de ciocolată cu whiskey. Oh, da! Dacă ești iubitor de alcool în dulciuri (ca mine), ăsta e desertul de care ai nevoie în viața ta.

Preturi

Ok-ish. Shakshuka mea a fost 21 lei. De ghimbirată nu-mi amintesc, nici nu știu dacă era în meniu. Cred că ar fi o medie de 14-15 lei, ca la orice limonadă.  Carrot cake-ul era 18 lei (scump) și mousse-ul era 14. Încă o dată alcoolul învinge.

Concluzie

Ce să mai zic? Cred că îmi doresc ca Simbio să o comercializeze în magazine, ca să o am la îndemână în frigider, atunci când am night cravings.

Apropo, aveau și o pisică acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *