Coastele sunt noul food trend

Coastele sunt noul food trend

Până să apară moda coastelor (cum sună),  singurele costițe pe care le mâncam erau cele de la mamaia, prăjite în mult ulei, într-o tigaie mai veche de mine și decât părinții mei. Carnea era suuuuper tare și se desprindea greu de pe os. Nu mai zic cât de chinuiai apoi cu scobitori să o scoți dintre dinți. Dar era o mâncare absolut delicioasă iarna, cu pâine caldă, de savurat lângă sobă.

Acum văd că toată lumea e înnebunită sa le încerce.  Și evident când există un hype în zona de food (ca și la travel), nu mă pot abține. Sunt teribil de pofticioasă.  Din tot ce vedeam ca recomandări de localuri, mi-a rămas unul în minte: RIBS (Romanian Insane Barbeque Sauce) care e și amplasat cât se poate de bine, în Centrul Vechi. Am sunat să fac rezervare cu o săptămână înainte, dar mi-au zis să revin pe vineri, că e prea devreme și că oricum nu se aglomerează localul. Ba chiar poate nici nu ar fi nevoie. Evident, nu mai ascult de aceste sfaturi înțelepte cu ”nu e nevoie de rezervare, mereu găsiți loc”, după ce la Kulinarium din Sibiu mi-au dat țeapă. Cam detest locul ăla acum.

În fine, sâmbătă seara,  viscol maxim în București, eu pe tocuri, pentru că de ce nu. Am întârziat jumătate de oră pentru că am mers pe jos de la mașină până la restaurant. Eram zgribulită toată. Din fericire, nu ni s-a anulat rezervarea.  Localul arată bine,  în stil industrial, cu scaune teribil de joase, poate ca să-ți bagi fața în mâncare mai ușor?

coaste

coaste

Coastele

Am dat comanda și porțiile au venit în vreo 35 de minute. Mult pentru o comandă în general, dar nu știu dacă și pentru coaste?  Eu mi-am luat niște Boja ribs: coaste de porc, cartofi prăjiți cu brânză,boia, busuioc, ceapă, mentă, mărar, oregano și varză albă. La cartofi nu primești sos, așa că eu l-am luat separat (2 le), nu i-aș fi putut mânca fără. Coastele mele au fost d-i-v-i-n-e, iar menta din salată de varză albă cu rodia completau atât de bine gustul. Salata aia sigur o să o fac și acasă, dar pentru carne chiar va trebui să mă întorc acolo. Prețul a fost de 42 lei pentru 350 grame, super ieftin pentru ce primești și, mai ales, cât primești. Mai ai opțiunea de porție mare, 700 g- 62 lei. Adică te mai combini cu cineva și ieșiți mai ieftin.

coaste

Prietenul meu și-a luat un fel de tocăniță de fasole cu pork ribs: Beans Ribs (fasole, smântână, brânză Cheddar, roșii cherry, ceapă). Bun, dar come on, nu e același lucru.  Also, ei au în meniu și burgeri, paste etc, dacă nu vă coafează niște ribs.

La desert am luat un apple pie cu înghețată. Foarte bună a fost înghețata, era de cafea și avea bucăți de nuci. Mmmm. Ah, da și plăcinta a fost ok, dar nu sunt fan. Nu știam ce să aleg ca desert, aveau doar 3 opțiuni. 14 lei, prețul standard pentru un preparat dulce.

apple pie

Băuturile

Aici am făcut o greșeală stupidă și parcă am fost și ”pedepsită” pentru asta. Ziceți voi, ce ați băutură ați savura alături de niște coaste suculente? O bere bună, probabil. Așa aș face și eu. Doar că în seara aia mi-a înghețat creierul că nu înțeleg de ce am comandat un Mojito. Mă porceam cu coaste, dar voiam să fiu o lady, nicio logică în asta. Am regretat cu atât mai mult cu cât era cel mai prost Mojito băut de mine în această viață, era apă cu rom. Sau apă cu rom diluat cu apă.  Și mai și costa 26 de lei ca să mă doară sufletul.  Măcar voi să învățați din greșeala mea.

Concluzie

Vreau să-l duc pe tata la restaurantul ăsta. Și vreau să mănânc coaste până o să simt că trebuie odată să-mi reînnoiesc abonamentul ăla la sală odată.

2 Replies to “Coastele sunt noul food trend”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *