Ce am gătit în perioada asta

Ce am gătit în perioada asta

Mă alătur și eu grupului de oameni de pe Internet care postează idei de rețete din carantină. Cred că mulți nu au mai gătit niciodată așa mult într-o perioadă scurtă de timp. La mine nu s-a simțit nicio diferență, obișnuiam să gătesc frecvent și înainte. Nu suntem adepții de comandat mâncare acasă, iar când am musafiri, adesea prefer să le pregătesc ceva tot făcut în casă. Faimoasa pizza cu ton (prietenii mei pot confirma că este delicioasă).

Am ”monitorizat” ce am gătit în ultimele 2 săptămâni ca să las ideile și pe blog. Fac mențiunea doar că pozele sunt pentru exemplificare, încă nu mi-am setat studioul foto acasă să mă apuc de shootings și să fac poze yummy. Deci pozele respective le folosesc doar ca să vă demonstrez că I actually did the cooking. Dacă se mai prelungește carantina asta, o să mă apuc și de pozat mâncare în studio.

Mic-dejun fără gătit

  1. Iaurt cu orice: 200 g de iaurt peste care puteți pune tărâțe (pentru fibre), afine, struguri, migdale sau caise deshidratate. Toate odată sau separat. Eu, de regulă, doar combin iaurtul cu una dintre acele opțiuni.
  2. Chec / cozonac / banana bread la cafea: 100g de chec pot să facă minuni dimineața. Nu știu despre ce minuni vorbesc în afară de faptul că mă bucur că pot mânca checul făcut de mama.
  1. Aperitive de nuntă: adică un mic platouaș cu ce e mai bun: roșii, brânză, măsline, castraveți, șuncă și ceapă verde.
  2. Omletă cu mozzarella și pătrunjel: după caz, se pot adăuga și ciuperci, roșii sau ceapă.

Prânz / Cină

  1. Salată cu creveți: puteți pune orice aveți poftă, eu am folosit ciuperci crude, salată verde, roșii, castravete, ceapă și măsline
  2. Friptură de porc la grătar cu piure de cartofi dulci și murături
  3. Ficăței în tigaie (fără ulei) cu broccoli fiert și spanac verde
  4. Supă cremă de roșii și ardei copt cu dovlecel la grătar. Pe deasupra am pus și parmezan la supă.
  5. Frigănele de broccoli cu hering afumat. Aici rețeta completă.
gătit
gătit
gătit
gătit
gătit

Alte idei de rețete

Nu am poze pentru acestea, dar asta nu înseamnă că ele nu au existat. Iată ce am mai gătit și nu a fost surprins în vreo imagine:

  1. Ciorbă de văcuță – merge excelent cu ceapă roșie și smântână alături
  2. Ciorbă de fasole și afumătură – merge excelent tot cu ceapa roșie
  3. Ciorbă de legume, pui și tăiței
  4. Mâncare de mazăre cu pui
  5. Pilaf de legume – actually, p-asta urmeaza să o prepar
  6. Somon la grătar cu sparanghel și sos de lămâie – actually, nici asta nu am apucat să fac încă
  7. Tocăniță de legume
  8. Pui cu condimente la grătar și piure de cartofi
  9. Hamsie la cuptor cu broccoli și roșii – da, se poate să mănânci hamsie la cuptor, e bună. Of course, puteți să dați prin mălai și să o prăjiți, dacă așa preferați.
  10. Pizza cu ton și cașcaval

Și dacă mai aveți nevoie de inspirație, am și acest articol cu idei de prânz la birou. Mna, acum biroul s-a mutat acasă, deci tot aia.

Voi ce mai gătiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *