Ai avut vreodată inima frântă?

Ai avut vreodată inima frântă?

Dacă ai ajuns să citești întrebarea asta este imposibil ca răspunsul tău sa fie ”nu”. Nu mă citesc copiii de 12 ani, deci aș putea crede că fiecare dintre noi a trăit măcar o dată dezămăgirea în dragoste. Chiar dacă experiența de a avea inima frântă poate fi diferită de la o generație la alta (în adolescență, la maturitate etc), in the end durerea e inevitabilă.

Am făcut un poll pe Instagram zilele trecut și am pus aceeași întrebare precum cea de mai sus. Evident, răspunsurile au fost că da. Cred că mai bine întrebam ”ai frânt vreodată inima cuiva?”. Eu am făcut-o chiar dacă nu intenționat (although unii oameni nu vor accepta niciodată ideea despărțirii pe deplin).

Pentru inimile frânte (nu pentru cei care frâng inimi) a apărut ideea acestui Museum of Broken Relationships. Conceptul este originar din Croația (Zagreb), apoi s-a extins și în Los Angeles. Muzeul este o colecție de obiecte obișnuite din viața de zi cu zi ce simbolizează relațiile destrămate. Expoziția este acum și la noi în țară, având obiecte internaționale, cât și povești de dragoste de pe plaiurile mioritice, cu un totalde 20 obiecte românești.

Obiectele sunt de diverse feluri, de la cele mai comune la cele mai neașteptate. O geacă de piele, o cană de cafea spartă sau…o conservă de ton în suc de roșii. Toate spun o poveste de dragoste diferită. Unele povești sunt melancolice, în altele simți furia sau tristețea celui părăsit.

Museum of Broken Relationships

Până să intru în expoziție eram convinsă că o inimă frântă poate fi doar din cauza unei povești de dragoste. M-am înșelat. O inimă frântă poți avea și din cauza unui prieten / prietene sau din cauza părintelui care trebuia să te sprijine în viață. Dragostea vine sub multe forme, la fel și despărțirea.

Cum se poate vizita Museum of Broken Relationships?

Expoziția la noi este găzduită și susținută de Rezidenta BRD Scena 9. Intrarea este liberă, iar expoziţia poate fi vizitată de marţi până vineri, între orele 16.00 şi 20.00, şi în weekend, între orele 13.00 şi 20.00. În contextul pandemiei de COVID-19, ar trebui să vă programați online, pe bit.ly/vizitareMuseumofBrokenRelationships.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *