Ultimele 3 luni

Ultimele 3 luni

Nu au fost cele mai ușoare pentru mine. M-am oprit din scrisul pe blog, cum probabil au observat cei 5 cititori ai mei, dar nici nu am avut energia necesară să mă reîntorc la scris. Și asta (plus altele) m-au dat un pic peste cap. Vorbele alea (ce par clișeu) cum că ar trebui să ai grijă de tine, put yourself first bla bla, deși sunt super enervante când le auzi, chiar sunt pe bune. Nimic nu te doboară mai tare decât atunci când faci totul pentru alții și nimic pentru tine. Cel puțin așa funcționez eu. Dacă nu am timpul meu pentru ce îmi place mie și pentru ce trebuie să fac pentru mine, I am done. Nu funcționez, I don’t like it. Se creează un efect de domino și încetul cu încetul ajung să nu mai am grijă deloc de mine. Și să devin nemulțumită și neproductivă cu toate aspectele din viața mea.

Și din lipsă de timp nu am mai scris, din lipsă de timp și energie nu am făcut lecții la germană, nu am mai gătit mese ok, am mâncat prostii. Și după ce mă stresez și chinui în mintea mea, primesc niște timp liber, dar nu-l folosesc constructiv. Căci sunt deja într-un ritm și o stare low. D-asta mi-a plăcut (culmea) lockdown-ul și l-am apreciat cu adevărat d-abia după ce s-a încheiat. Viața avea un ritm molcom și aveam timp să mă plimb zi de zi câte 3 ore pe afară ca să fac mișcare, să gătesc chestii de la zero, să fac yoga etc. Mă trezeam la 7 fără alarmă. Acum nu mă trezesc nici la 9 cu alarmă.

A fost zilele trecute și World Health Mental Day. O zi menită să aducă în discuție problemele generate de anxietate, despresie, burnout, dependențe etc. Nu mă simt nici eu foarte ok, am stări dificile și conflictuale, adorm greu, nu îmi vine să mă trezesc dimineața, mă consum foarte mult în mintea mea, dar fără ajung să realizez ceva.

Cei de la  ATLAS au lansat o platformă digitală integrată de servicii de sănătate și wellbeing & Facem Bine, cu această ocazie.  Aici  video care a dat startul, pe cel despre depresie și pe cel care povestește despre boala deceniului, burnout-ul. E cumva liniștitor să vezi că se discută despre asta într-un ”open space”.

Știu că sunt late to the party să spun ”hei, a fost World Health Mental Day”, dar na. O iau încetul cu încetul. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *