E haos la pasapoarte

E haos la pasapoarte

Zilele astea am fost pe drumuri sa imi iau noul buletin (I got married, yuhuu) si sa ma pregatesc de noile plecari din tara. Voi zbura catre Napoli la final de luna si mai intai de asta o sa petrec cateva zile si in Atena. Doar ca zborul spre Atena va fi cu escala in Istanbul, asa ca pentru a fi on the safe side, o sa imi actualizez si pasaportul. Un pasaport pe care l-am reinnoit anul trecut, dar daca mi-a trebuit maritis…aia e, o iau de la capat. Teoretic, poti tranzita aeroportul doar cu buletinul, dar am vrut sa fi sigura.

Pentru buletin am depus actele miercuri, 8 iunie, la pranz. Nu se poate plati o taxa o de urgenta, asa ca tot ce am putut sa sper a fost sa il primesc in timp util pentru a merge la pasapoarte. Vineri la pranz era gata. Am fost super happy ca s-au miscat asa de repede, iar personalul a fost foarte amabil si profi.

Acum hai la pasapoarte

Am cautat sa vad cand m-as putea programa la pasapoarte. Primul loc disponibil? In luna august. Fir-ar! Daca nu se poate cu programare, atunci ma duc sa stau la coada. Asta am si facut, iar la ora 14 ajungeam in Plaza Mall. Ce putea fi acolo decat un haos imens? Erau formate 2 cozi, una de depuneri si alta pentru eliberare. Cei cu programare online intrau imediat. Eram invidioasa pe ei, dar plecarea mea cu escala a fost neprevazuta. Altminteri as fi procedat la fel, m-as fi organizat din timp.

Am ajuns la ora 14 si la 16:30 se incheia programul. Credeti ca am mai reusit sa intru dupa 2 ore si jumatate de stat la coada? Nu, normal. Am avut norocul de a ajunge fix in dreptul usii ca sa mi se inchida in fata. Mai era inaintea mea o doamna cu copil. A inceput sa planga. Alta doamna din spatele meu avea copil de 3 luni dupa ea si a inceput sa faca scandal ca nu e posibil asa ceva etc.

Ce-i drept, programul e program. Dar pentru 258 lei platiti ca sa ti se faca pasaport si sa fie doar cateva ghisee functionale…e bataie de joc. Si nu am inteles de ce politistii aia care stateau de paza nu au taiat coada de mult. Sa spuna direct: nu mai e loc, atat mai permitem, 5 indivizi. Nu, sa stea 60 de fraieri la coada, taiem doar pana intr-un punct anume sa le dam impresia ca mai au totusi vreo sansa, desi era evident ca nu. Plus, nu era un ritm anume de intrare, nu iti dadeai seama cand vei avansa.

Iata un filmulet facut de mine la fata locului:

Ma duc marti la ParkLake la 7 dimineata desi programul incepe la 8:30. Nu plec pana cand nu imi fac pasaportul. Apoi ma mai asteapta inca o coada de cateva ore ca sa il ridic, de ce nu. Viata e prea frumoasa ca sa nu o irosesti cu institutiile statului la pasapoarte.

pasapoarte

5 Replies to “E haos la pasapoarte”

  1. Pai statul nu a facut un sistem de programari? A cui e vina aici?! 🙂 Eu m-am programat in februarie stiind ca in iulie imi expira pasaportul. In 5 minute totul a fost gata.

      1. Pai da, dar aici nu e statul de vina, ci oamenii care nu se pot adapta la o programare. Bine, poate statul e de vina ca nu ne-a obisnuit cu sistem de programare.

        Ah, vezi ca anumite localitati pot sa mai aiba locuri libere.

  2. Pentru Napoli și pentru regiune, merită tot efortul! M-aș reîntoarce acolo oricând pentru câteva restanțe 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *