Am fost în Mykonos

Am fost în Mykonos

Un titlu și mai sec de atât nu îmi venea în minte. Și mi-am dat seama că nici nu vreau să fac un articol complicat ca să vă conving să ajungeți aici. O să vă las cu multe poze, în schimb, care sunt destul de grăitoare. Este o insulă absolut superbă, concurează cu Santorini din punct de vedere al peisajelor și al prețurilor, desigur.

Pe scurt, dar util de știut:

  • Este o insulă extrem de scumpă, una dintre cele mai scumpe din Grecia. Dar poți mânca la fast food gyros cu 7 euro, deci nu mori de foame.
  • E nevoie să închiriați mașină. Fiind insulă, acesta e modul indicat de a te deplasa cât mai rapid (dacă nu sunteți fani scutere). Noi am închiriat mașina din aeroport și pentru 48 de ore ne-a costat 190 euro și 30 euro benzina. Fără depozit, garanție și alte nebuneli.
  • Cazarea am luat-o de pe Airbnb și a fost un vis, am avut propria noastră piscină! Ne-a costat 500 dolari, 2 persoane, 2 nopți. Vă las link aici.
  • Plajele sunt ok, curate, unele au și nisip, dar nu sunt neapărat main point of attraction, precum în alte insule
  • Main point of attraction este Old Town, unde se și întâmplă viața de noapte. Da, Mykonos este Ibiza grecilor, toată lumea vine aici să petreacă, deci veți vedea mulți young people. Sau pur și simplu party people.
  • Biletele de avion (am fost în mijlocul lunii iunie) m-au costat 180 euro doar dus. Am avut o escală în Atena. Le-am cumpărat în martie la Aegean.
  • Insula are un peisaj extrem de arid și foarte puțină vegetație, terenul insulei arată de parcă ești pe Marte
  • Dacă ești cumva prins în mrejele ”cum pot să fac să câșting cât mai mulți bani”, aici primești un reset mental complet. Ești înconjurat de bogați care probabil s-au stresat în viața lor 10% cât o faci tu într-o săptămână la jobul corporate. Deci, relax, take it easy, că unless vii într-o familie deja bogată, prea puține șanse să devii tu bogat pe la corporație. Live life instead.
  • Am văzut multe iaht-uri și avioane private.

Așa că acum o să vă arăt….

Poze din Mykonos

Mykonos
Mykonos
Mykonos
Mykonos
Mykonos
Mykonos
Mykonos

One Reply to “Am fost în Mykonos”

  1. Acest articol a fost foarte convingator si informativ. Citeste cateva dintre poze si sunt convins ca vei vrea si tu sa vizitezi aceasta insula! Acest articol a fost scris cu amanunte minutioase si te va ajuta foarte mult in planificarea calatoriei. O sa iti placa aceasta insula!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *