Mic dejun la Rue du Pain
Știu că românii au o problemă cu mâncatul unui mic dejun dimineața. Nu le place, sar direct peste și probabil mănâncă un covrig la 1 leu. Am avut și eu o perioadă d-asta în care făceam fix la fel. Mă trezeam super târziu, întârziam la muncă și nu aveam suficient timp să îmi pun salamul pe pâine. Uneori nici nu mă pieptănam, dar să nu mai spuneți asta la nimeni. În fine, când m-am decis că vreau să mai slăbesc, mi-am dat seama că trebuie să am niște mese echilibrate, așa că m-am forțat să iau micul dejun, chiar și dacă asta însemna să mănânc doar un ou fiert. Și am observat ce bine mă simțeam ziua în vacanțe când aveam o masă consistentă dimineața.
Ca să mă întorc la problema românilor. O bună parte nu iau micul dejun, dar alții o fac măcar pentru pozele pentru Instagram cu un breakfast sau brunch. Au apărut multe localuri în București care și-au diversificat meniul pentru masa de dimineață și l-au elevat un pic, nu avem doar salam pe pâine ca opțiune. Am fost să mănânc recent la Rue Du Pain, în Floreasca. Nume franțuzesc, fancy, te aștepți la ce e mai bun. Localul în sine e simpăticuț, nimic impresionant ca decor. Au și terasă afară, din nou, nimic impresionant.
Poate un atu foarte mare este brutăria in-house pe care o au și de unde poți cumpăra mai multe sortimente de pâine, patiserie și prăjituri. V-aș fi arătat mai multe poze cu toate cele, am reușit să fac doar două, căci atunci când am vrut să pozez peretele plin de pâine (arăta chiar fain), vânzătoarea mi-a zis că nu am voie. Mi-a tăiat tot cheful și sincer nu am înțeles logica. Dacă pun o poză pe net cu pâinea lor și lui X din deal îi place ce vede și vine să cumpere, e vreo problemă?
Ce am mâncat:
În fine, să trecem la the actual breakfast. Meniul lor mi s-a părut diversificat ca opțiuni mai mult pentru sandvișuri și tarte, dar mie îmi place mai mult să mănânc ceva cu ou. Aveai 3 opțiuni de Eggs Bennedict: cu șuncă, cu somon sau cu spanac. Am luat cu somon și mi-a venit o porție destul de mare, ceea ce apreciez. Dar apoi nu am mai apreciat așa tare pentru că aveam o tonă de somon care devenise greu și grețos în combinația cu sosul olandez. Aveam câteva frunze de salată alături cu oțet balsamic deasupra care mai tăiau din greață, dar erau prea puține.
După ce am terminat toată porția, mă simțeam plină. Apoi a început să mă doară burta, yey. Nu zic că a fost de la ouă, dar nu aș mai combina somon afumat cu sos olandez. Cafeaua a fost bună, nimic deosebit. Servirea a fost rapidă, prețurile ok-ish. Cam 35 lei acest mic dejun.
Tot la Simbio prefer să mănânc, sincer. Însă aș vrea să mai descopăr și alte locuri. Eventual să merg la sigur pentru un mic dejun foarte bun.
Recomandări?