Mic dejun la PAPILA
Inainte de sfarsitul de an mi-am propus ca in 2019 sa vizitez mai multe locuri de brunch & breakfast din Bucuresti. Nu doar pentru ca imi ofera content de blog, dar si pentru ca am dezvoltat o pasiune pentru preparatele de dimineata: oua Benedict, Shakshuka, omleta etc. La mine acasa, in unele zile, masa de dimineata poate fi una destul de trista: gem cu unt pe paine. Asa ca profit de orice ocazie in care savurez ceva diferit.
Am descoperit PAPILA pe Instagram (unde altundeva, pana la urma?) si le-am propus prietenelor mele (Cami si Diana) sa mergem acolo dupa al nostru sleepover. De altfel, cu ele am tot incercat locuri de mic dejun, dupa incursiunea de anul trecut in Timisoara, unde am mancat la cel mai bun loc de breakfast din oras (Neata Omellete Bistro). Nu stiu daca apoi am mai descoperit vreun loc care sa-l intreaca pe acela.
In fine, ne-am trezit nu chiar asa de dimineata cum imi doream, pentru ca PAPILA se deschide abia la ora 10. O ora cam tarzie pentru un loc care serveste cafea si mic-dejun, daca ma intrebati pe mine. Daca ma trezesc de dimineata si nu mananc in 20 minute, ma iau niste dureri de stomac destul de inconfortabile. Cu disconfortul asta am ajuns la fata locului, noi fiind primii clienti. Rectific, noi si un cuplu de batranei turisti pe care nu ma asteptam sa ii vad acolo. Voi vedeti vreodata turisti in Bucuresti? In fine, locul e perfect pentru o poza de Instagram, unde o sa arate minunat acel 70’s vibe cu cateva filtre adaugate. Poti savura o cafea si sa citesti The New Yorker sau ultimul numar din DOR.
Meniul cuprinde si preparate de pranz, ai sandwich-uri, salate, supe etc. Doar ca in intervalul de mic dejun ce dureaza doar 1 ora (wtf) in timpul saptamanii si 2 in weekend, nu poti comanda decat ce e in sectiunea de mai jos.
Eu am mers pe varianta Avocadou cu New York Pastramy, iar Cami si-a luat Oua dansante (scramble). Toate preparatele sunt servite cu paine cu maia si cred ca incep sa ma indragostesc de soiul asta, caci e atat de gustoasa! Comanda a venit relativ repede, iar mai intai ni s-au servit, desigur, cafelele. Si aici a fost o treaba care m-a deranjat teribil. Cafeaua mea era rece. Eu nu beau cafea rece, ice latte sau alte nebunii d-astea. Cafeaua trebuie sa fie calda. Imi venea sa le zic sa o incalzeasca la microunde, solutia mea cand mi se raceste cafeaua pentru ca am uitat sa o beau. Dar nu cred ca aveau si nici nu am vrut sa fac o scena din asta. Probabil au turnat lapte mult prea rece si mixul a rezultat asa.
Apoi, a venit mancarea, care a fost chiar buna, nu ca ma asteptam la altceva. Va zic, acea paine cu maia e delicioasa. Portiile sunt ok ca si marime, dar mi-ar fi placut un pic mai mari, caci e cea mai importanta masa a zilei. Ok, poate alte domnisoare se vor satura. Si eu m-am saturat. Aproape. Ah, si nu le-a iesit oul posat, a fost doar un ou fiert.
PAPILA merita o vizita, mai ales ca experientele mele negative au fost doar un ghinion personal, cel putin asa sper. E intr-o zona centrala, in apropiere de Rosetti si accepta si woofers!