
A fost odata o salata
A fost odată ca-n povești, a fost ca niciodată, din frunze mari împărătești, o prea frumoasă salata. Și era una la părinți, mândră între verdețuri, precum…ăăă, de aici nu mai știu cum să o dau. Nu sunt un copywriter suficient de bun și nu sunt vreun Eminescu. Eu mă pricep să scriu fix cum vine și să mănânc, alte talente nu mi-am descoperit în viață. În afară de a face poze, de a juca, de a scrie, de a planifica lucruri (e nevoie de talent) chiar nu am în viață. Și să spun povești, să nu uit. Când eram mică, duceam poveștile astea așa departe încât nu prea mai aveau legătură cu realitatea deloc. Dar poate asta era partea distractivă din copilărie.
Bonduelle mi-a trimis un cadou foarte simpatic, un kit de gătit rețete ce spun povești. Plus, o tablă frumos decorată unde am completat eu, cam lipsită de inspirație…o fată cu două mâțe. Că realist vorbind, cam asta îmi e viața: trezit, mers la muncă, venit acasă și mângâiat blănoase. Și între aceste două activități îmi permit să și mănânc ceva bun. Mi-am lăsat puțin imaginația să o ia pe câmpii, așa că mi-am făcut o salata super gustoasă. Aveam nevoie să mănânc și altceva decât carne. Și cel mai important lucru, durează 5 minute.
Ingrediente salata:
- Fasole roșie Bonduelle
- Ceapă roșie
- Ardei roșu
- Arahide crude
- Lămâie
- Baby spanac
- Oregano
- Ulei de măsline / cu usturoi
Toate legumele se amestecă frumos, apoi se acompaniază de un ulei cu aromă de usturoi (poate fi și simplu de măsline, dar eu am ales usturoi că eram răcită), se stoarce puțină lămâie deasupra, se presară și niște oregano și voila! O salată simplă și rapidă. Ah, și să nu uitați de arahidele crude, sunt chiar gustoase în combinația asta de salată. Poate fi fel principal sau un side dish la o friptură de pește (să zicem). Doar să vă asigurați că nu părăsiți casa pentru următoarele 24 de ore de la combinația fatală: ceapă și usturoi. Sau nu mai puneți usturoi, măcar. Mie îmi place mult și d-asta merg în extreme.
Și mai am poftă de ”scris” câteva povești în zilele următoare, dar o să am nevoie de inspirație. Probabil și voi la fel, așa că pe site-ul Bonduelle puteți găsi rețete câte-n lună și câte-n stele.