Activitate de weekend: Parcul Mogosoaia

Activitate de weekend: Parcul Mogosoaia

Nu pot spune de câte ori am fost în Parcul Mogosoaia. Nu știu alții cum sunt, dar eu și prietenul meu mereu avem bâzdâci spotani în weekend. Mă relaxez și eu leneș pe canapea și vine el să mă ridice cu texte de genul ”ce zici, dăm o tură în x, y loc?”. Uneori zice să dăm o ”fugă rapidă” până în Cernica, eu îi zic că nu mai rapidă nu mi se pare, el insistă că facem 10 minute cu mașina, deși Google Maps zice clar că facem cel puțin jumătate de oră, d-astea. Dar nu zic (aproape) niciodată nu, căci așa ieșim din rutină, facem mișcare, conținut pentru blog și așa mai departe. 😀

Unul dintre locurile foarte accesibile pentru noi este Parcul Mogosoaia. Chiar dacă nu se află în București, faptul că ajung atât de ușor acolo cu mașina și atât de des, mie îmi dă senzația că sunt aproape de acasă. Drept urmare, pentru mine ăsta este cel mai frumos parc din București și vă recomand să veniți aici ori de câte ori puteți.

De ce îmi place atât de mult?

  • este foarte mare. Este un domeniu imens înverzit, cu foarte multă verdeață și copaci imenși. Nu trebuie să-ți faci griji dacă este soare, o să ai unde să găsești umbră.
  • este liniște. Nu este în mijlocul orașului, nu auzi claxoane nici de la distanță sau alte zgomote de oraș, fie ele și ca zumzet.
  • poți vizita Palatul Mogosoaia și să afli mai multe lucruri despre dinastia Brâncoveanu și cea a Bibeștilor. Plus, se organizează event-uri si expoziții regulat.
  • poți să te bucuri de un picnic sau să te relaxezi în hamac
  • poți să practici spoturi de apă, să te plimbi cu bicicleta / trotineta sau să mergi cu caiacul
  • este foarte curat și îngrijit

Mie îmi dă senzația mereu că mă aflu într-un parc din orașele din Vest, oamenii stau pe iarbă, citesc, se joacă cu copiii etc.  Sunt și câteva locuri unde poți mânca, nu pot spune că mă încântă acele terase, care ar trebui să arate foarte rustic cu căsuțele lor, dar sunt acoperite de tot felul de umbrele și alte lucruri comerciale.

Uneori poate fi aglomerat, mai ales pe aleea principală, dar tot este o aglomerație suportabilă, nu ca atunci când mergi în Herăstrău și te sufoci cu toată lumea. Dacă stau bine să mă gândesc, Herăstrău e chiar neîngrijit  în raport cu Parcul Mogosoaia. Plus, nu cred că găsești liniștea și intimitatea de aici, iar locuri de parcare nici nu mai zic. Noi chiar ne-am trezit într-o dimineață, am luat pătura de picnic, sandvișuri și cafea și am savurat micul dejun în Parcul Mogoșoaia.

Și eu zic că merită să veniți in Parcul Mogosoaia once in a while, știu că nu pentru toată lumea e la fel de ușor de ajuns, mai ales dacă nu aveți mașină. Știu, știu există autobuze, dar știm cu toții că nu e ușor să te deplasezi cu autobuzul în orașul ăsta or în proximitatea lui.

Vă las cu câteva poze:

Pozele au fost realizate cu SONY A7, cu obiectiv Helios 58 F2 (obiectiv rusesc, vechi de 40 ani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *