Târgul de Crăciun din Trier, Germania

Târgul de Crăciun din Trier, Germania

Trier este cel mai vechi oraș din Germania și un important centru cultural. În Trier se află Porta Nigra (Poarta Neagră, în latină), cea mai bine conservată poartă a orașului ce datează tocmai din anul 170. A fost ridicată de romani, iar numele curent și l-a căpătat în perioada Evului Mediu când a fost numită Poarta Neagră ca urmare a faptului că era construită din cărămizi închise la culoare.

Am plecat spre Trier cu un tren direct din Luxembourg City și călătoria a durat aproximativ 1 ora. Obiectiul nostru? Să mâncăm un ramen delicios și să ajungem la Târgul de Crăciun.

Centrul Vechi al orașului , deși mic și pic înghesuit, este chiar foarte frumos și oferă acel Christmas cozyness. Cred că mă pregăteam sufletește de pe atunci pentru călătoria din Strasbourg, căci sunt destul de asemănătoare, ținând cont că Strasbourg a aparținut nemților cândva. Și da, Târgul de Crăciun din Trier l-am vizitat anul trecut. 🙂

Nu doar că aici se află Poarta Neagră, dar și catedrala din centrul orașului este cea mai veche din Germania, cu mai mult de 1700 de ani de istorie. Centrul istoric, într-o zi cu soare, arată cam așa:

 © wsf-s / Shutterstock | © wsf-s/Shutterstock

Și iată și catedrala și Poarta Neagră:

Și știți cine este originar din Trier?

Karl Marx. Este și un muzeu dedicat vieții sale, însă, din păcate, nu l-am mai prins deschis. Dar am găsit un magazin de suveniruri de unde am putut cumpăra o gumă de șters cu Das Kapital

Cum este la Târgul de Crăciun din Trier?

Un târg de Crăciun într-un oraș medieval, ce este și patrimoniu UNESCO, este chiar recomandat. Din nou, ce ziceam și pentru Luxembourg City, nu știu cum vă nimeriți pe aici, dar nu o să regretați dacă îl vizitați. Cel mai apropiat mare oraș ar fi Frankfurt, dar chiar și așa sunt 4 ore de mers cu mașina.

Târgul are un vin fiert delicios (alb sau roșu). Se pare că la ceremonia de deschidere o femeie este încoronată și prezentată ca fiind ”the Glühwein Queen” – un fel de regină a vinului fiert. Datoria acestei femei este să promoveze vinul fiert pe toată durata târgului. Și probabil și după. Se ascultă colinde, se mănâncă bine (mulți cârnați) și se savurează multă ciocolată. Este un magazin Lindt chiar în centrul Târgului. Plus, tot la târg găsiți o mulțime de meșteșuguri locale și tot ce v-ați dori să cumpărați ca și cadou de Crăciun.

Două recomandări

  1. Menționam anterior că unul dintre obiectivele noastre în Trier a fost să mâncăm un ramen delicios. Da, aici am mâncat un ramen foarte gustos la Chibi-ya, care este destul de aproape de centru și cu prețuri foarte ok. Vi-l super recomand.
  2. În foarte imediata apropiere a Porții Negre, cum te duci spre centrul istoric, pe partea stângă este un magazin cu toate produsele la 1 euro. Se numește EuroShop și veți găsi acolo toate chestiunile posibile: decorațiuni, tigăi, căni, machiaj (nu recomand), haine, accesorii etc. Neapărat să vă opriți aici.

Și vă las și cu o imagine completă a târgului, chiar dacă poza nu e făcută de mine:

Sursa

One Reply to “Târgul de Crăciun din Trier, Germania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *