Am fost la Târgul de Crăciun de la Universitate

Am fost la Târgul de Crăciun de la Universitate

Sâmbătă seara nu aveam nimic mai bun de făcut decât să merg în centru. Lucrez zi de zi doar de acasă și văd centrul orașului doar la ocazii speciale. Îmi era dor de agitație, de oameni, de vânzoleala care să îți dea senzația că faci și tu CEVA în afară de Netflix după ce ai închis laptopul la birou și te-ai mutat pe canapea. Pe scurt, da, aveam chef să mă înghesui cu oameni și am zis să merg la Târgul de Crăciun de la Universitate.

Cu ce „noutate” vine târgul de anul acesta? Păi, s-a impus o taxa de 5 lei (dacă iei bilete online) sau 7 lei dacă îți iei bilet la fața locului. Am fost inspirată și am zis să le cumpăr online și bine am făcut. Când am ajuns cu mașina pe Magheru, am intrat pe una dintre străduțele adiacente ca să parcăm și să mergem apoi pe jos. Pentru că știam că va fi haos. Și așa a fost. La intrare era o coadă ce începea de la gura de metrou de lângă Palatul Șuțu și se termina în apropiere de brutăria Paul, de pe bulevardul Regina Elisabeta.

Ce am făcut la Târgul de Crăciun de la Universitate?

Am căscat gura. Nu eram dornică să plătesc pentru o consumație overpriced, nu sunt fan vin fiert sau plăcinte, așa că am făcut poze și m-am dat în carousel. Am stat acolo la o scurtă coadă și timp de 3 minute eu și mulți copii am fost foarte fericiți că au venit sărbătorile.

Impresii, overall:

  • în incinta târgului a fost o aglomerație decentă, s-a văzut că au impus limite de câți oameni se pot afla în târg în același timp
  • spațiul e mult prea mic pentru un târg de asemenea anvergură. Nu am înțeles de ce nu l-au făcut în Constituției
  • ne-au scanat certificatele verzi la intrare, accesul se făcea imediat dacă aveai bilet online. Oamenii care stau la cozi și înjură că stau la cozi deși au alte opțiuni, mai rapide, merită chinul de a sta la coadă. Mă refer, desigur, la cei care stau oricum cu tehnologia în brațe.
  • Bradul era cam tristuț, dar noroc că mai era acea pârghie de lumini suspendate ca să mai ajute decorul.
  • Aveau un DJ ce punea muzică mișto, gg
  • Aveau zona dedicată de food court, dar nu prea m-am perindat pe acolo. Erau cozi.
  • Erau multe căsuțe cu decorațiuni și diverse obiecte și meșteșuguri și produse locale. Scumpe, m-am ferit de ele.
  • Un ceai cald costa 6 lei.
  • Nu puteai plăti cu cardul în multe locuri, doar cash.

Bilete la târg se pot cumpăra de aici.

Imagini:

Nu a fost așa de rea vizită la târg, pe mine m-a încântat atmosfera și eram foarte fericită că a început sezonul de sărbătoare. Dar am fost la târguri de Crăciun mult mai frumoase. O să vă povestesc curând și despre cel de la Sibiu, de anul acesta. Până atunci, dacă vă interesează, am mai scris de-a lungul timpului despre Târgurile de Crăciun din străinătate, aici.

2 Replies to “Am fost la Târgul de Crăciun de la Universitate”

  1. Mhm, am trecut si eu p-acolo, in prima seara a fost horror, super aglomeratie. Ne-am trezit intr-o mare de oameni, cozi peste tot, asa ca am renuntat. Probabil ca zilele urmatoare a fost mai decent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *