MOM, o experiență desăvârșită
În decembrie am abuzat de toate petrecerile de Crăciun și dine out-urile, astfel că am ieșit în oraș într-o lună cât nu am ieșit într-un an. Mi-am depășit bugetul lunar, dar măcar a meritat toată distracția, căci am descoperit niște locuri foarte mișto. Printre ele se numără și MOM, un restaurant cu un meniu fusion între bucătăria italiană, cea franţuzească şi cea americană.
Am citit un pic despre acest loc și nu întâmplător se numește MOM – deși eu îl pronunțam în așa manieră încât nici nu mă gândeam la semnificația sa evidentă – mama, dar se pare că asta e. Așa cum este prezentat în acest interviu, este un restaurant menit să celebreze energia feminină. Recunosc că nu am făcut asocierea asta în mintea mea nici la fața locului. Dacă e să mă gândesc la mama, cu siguranță nu mi-ar fi făcut de mâncare ceea ce se vede în poza de mai jos. Mai degrabă aș fi „gătit” eu asta, într-o vacanță la Mangalia, când aveam 7 ani și mergeam la plajă.
Să revenim. Decorul „arid” și minimalist e foarte welcoming, restaurantul are un spațiu mic, dar intim, cu scopul de bring that family together. Staff-ul este politicos, atent și timpul de așteptare e destul scurt. Sau poate trece repede la prima vizită, când faci 35554 poze pentru Instagram, și te zgâiești la open kitchen-ul lor. Meniul e compus în mare parte din preparate uzuale (burger, lasagna etc), cu un mix surprinzător de ingrediente, unele mai sofisticate, la care nu m-ar fi dus capul să fac o astfel de reinterpretare: butter and cinnamon oven baked apple confiture, prosecco & vanilla cream, cranberry sauce, caramelized phyllo pastry, thyme and pistachio.
Cum a fost la MOM?
Divin. Desăvârșit. Incredibil. Și nu vorbesc doar de plating și de combinațiile fistichii, ci și de GUST! Mie, de exemplu, îmi displac foarte mult stafidele și rahatul turcesc. Dar dacă MOM lansează mâine un desert cu astea 2 ingrediente sunt șanse mari nu doar să îmi placă, ci chiar să devină preferatul meu. Da, atât de buni sunt oamenii ăștia la ceea ce fac.
Dar ce ne-am comandat de am fost așa impresionați?
Am fost 3 oameni și doi dintre noi au mâncat același burger, iar eu mi-am luat o lasagna, prezentată astfel:
MILLE-FEUILLE LASAGNA. Fresh cinquepalmi lasagna pastă, slow cooked bolognese sauce, fior di latte, blanched baby spinach, parmigiano reggiano, fennel infused tomato sauce, topped with burrata and basil oil.
Pretențios tare, dar a fost cea mai bună lasagna din viața mea, cum nu am mâncat nici în Italia. În fine, comparația nu e 100% fair, că în Italia nu m-am dus la corespondentul lui MOM ca să mănânc lasagna. Am mâncat și eu într-un restaurant lângă o stație murdară de metrou din Roma. În orice caz, a fost absolut delicioasă. Și mai mult de atât, m-am săturat.
Cum a fost BURGERUL DE LA MOM?
MOM’S BURGER. Homemade buttery brioche bun, 100% black angus chuck roll patty, wild mushroom coffee, green salsa, gochujang spicy sauce, double fried french fries with dehydrated prosciutto, yeast flakes and parsley
Ahh, fix cum îl făcea mama în zilele reci de iarnă când ne strângeam lângă sobă. Și ăsta cred că tot cel mai bun burger din viața mea a fost. Chifla primește nota 11/10, a fost moale, ușor dulce, pufoasă. Ce mi s-a părut că diferențiază burgerul acesta de oricare a fost sosul de green salsa, foarte fresh și bold, dar fără să acapareze restul ingredientelor. Combinația era foarte echilibrată, cât să poți distinge fiecare ingredient în parte. Americans could never.
Și ne-a plăcut așa mult primul fel de mâncare, încât ne-am comandat și un desert livrat tocmai din rai. Numit EDEN, cum altfel:
butter and cinnamon oven baked apple confiture, prosecco & vanilla creăm, cranberry sauce, caramelized phyllo pastry, thyme and pistachio.
Crema aia de vanilie cu prosecco este minunată și a încheiat perfect toată experiența.
Preț?
E scumpuț, dar nu strigător la cer. Burgerul a fost 52 și lasagna la fel. Desertul a fost 32 lei. Oricum, e cel mai bun raport calitate-preț pe care l-am întâlnit la un restaurant. În calitate de om zgârcit, vă spun sincer că nu m-a durut sufletul când am dat cu cardul. Va recomand să îi urmăriți pe Instagram, ador estetica profilului lor și dacă veți cauta acest hashtag o să vedeți exact ce au în meniu: #mombucharestmenu
Deci, da, mergeți la MOM neapărat.