Brunch decent la Ever After
Cred că în ultimii doi ani s-a dezvoltat o pepinieră de brunch and coffee places în toate marile orașe din țară, să nu zic doar de București. La fel cum acum câțiva ani era o mare nebunie cu burgerii, acum lucrurile sunt mai așezate, iar burgerii au ajuns precum pizza, aproape mainstream. Zic aproape pentru că pe cei din generația mai veche nu îi văd să comande un burger cum comandă o pizza, de exemplu. Încă le e oarecum nefamiliar conceptul.
Dacă locuiești în București și e o zi frumoasă de duminică, cel mai probabil pleci la plimbare. Pe Calea Victoriei, Floreasca, Dorobanți, Amzei – acolo sunt focare de oameni ce ies să mănânce Croque Madame și să bea o cantitate periculoasă de cafea pentru ora 13. Așa am fost și eu astăzi, când am făcut o vizită la Ever After, acest frate al lui Gramb Bistro. La Gram Bistro am mâncat super bine, atât lunch, cât și brunch și am băut o strachină de cafea. Nu, serios, servesc cappucino într-o cană super mare. Îi zic „Cappucino The Great”. Și cred că asta a fost primul motiv pentru care mi-a plăcut de ei. De fiecare dată când mergeam undeva să beau cafea primeam o chicineață de cană.
Și la Ever After servesc același tip de cafea în cantitate mare. Cred că asta e the best thing about them. Asta și locul unde sunt poziționați. În Amzei, fix lângă Ototo și vizavi de M60. Perfect pentru mine dacă vreau să mănânc ceva, apoi să socializez cu hipsterimea din apropiere.
Ce am comandat?
Ouă Shakshuka și pancakes cu fructe și sirop de miere și lavandă. Am mâncat niște Shakshuka demențiale la viață mea, la Simbio și într-un local din Sibiu. Dar la Ever After nu. Nu mi-a plăcut singurul oul gigant din farfurie, era cam sleios. Știu că sunt multe feluri de Shakshuka, dar cea cu năut sub stratul de ou și roșii nu e preferata mea. Mi-au venit alături the tiniest bread slices, ce nu îți ajungeau nici la o măsea, darămite să întinzi în tot acel sos. Am cerut pâine extra. Din fericire, nu mi-au mai trecut-o pe bon. Și nici nu am mai terminat de mâncat, că m-am umflat repede în stomac de la năut.
Clătitele erau bune, pufoase, dar cred că un pic cam fade la gust. Ajuta siropul de miere și lavandă. Nu aș fi făcut o combinație între căpșuni și pere, însă au fost bune per total.
Cafeaua? Hm. Clar am băut cafea mai aromată în alte locuri. Și când îți vine un monstru de cană, păi, nu mai ai de ales și trebuie să o dai gata.
Cât a costat acest brunch?
O sticlă de apă la 0.75, 1 porție de ouă Shakshuka, 1 porție de pancakes și 2 cappucino au fost 104 lei. Mult, puțin? Cam în linie cu prețurile obișnuite de brunch. Mă oftic că nu am mers pe un preparat mai simplu, omletă scrambled cu feta sau roșii. Ceva cu care să nu dai greș.
Interiorul arată bine, ospătarii sunt foarte amabili și, again, este foarte bine poziționat. So give it a try, poate a fost cu nenoroc la mine.
Voi ce alte locuri de brunch mai recomandați?