De încercat: sarmale coreene

De încercat: sarmale coreene

Exagerez când spun sarmale coreene, there is no such thing. Sau mă înșel?… Am găsit o rețetă cu sarmale, dar părea o chestie pur pentru vegani. Eu nu o să vă rețin astăzi timpul cu veganisme, mai am și eu piticii ăștia pe creier uneori, dar nu azi. Vreau să vă arăt o rețetă super mișto de barbeque coreean. Probabil unul dintrele cele mai faimoase preparate din gastronomia lor. Și pe care l-am adorat și când am fost la Restaurant Seoul.

Dar eu nu am acasă plită special pentru BBQ, așa că l-am făcut în tigaie. Și prima mea încercare de BBQ nu a fost nici din categoria super profi, în sensul că nu am avut chiar 100% ingredientele necesare. De exemplu, în loc de pastă gochujang am folosit boia dulce. Fiind un corespondent relativ direct. Însă e mai bine să vă prezint rețeta cu ingrediente mai simple ca să o puteți pregăti ușor și rapid.

Ingrediente: mix de carne de vită și porc (cam 200g), salată verde, morcovi, castraveți, 1 ceapă albă sau roșie (de preferat albă), ardei iuți verzi, usturoi feliat.

Condimente și sosuri: sos de soia, Sriracha, boia dulce, oțet de orez, ghimbir pudră (ideal proaspăt), ulei de susan, zahăr brun, usturoi pudră (ideal prospăt), piper.

Și acum ca orice blogger culinar CE NU SUNT o să vă spun că nu am cantități precise de cât din fiecare lucru să folosiți. E după gust. Eu puneam cam 1 lingură din fiecare sau o linguriță, în funcție de ce voiam să fac. De exemplu, poate pun doar o linguriță de Sriracha ca să nu iasă foarte spicy.

Cum să faceți sarmale coreene?

Se mixează condimentele cu sosurile. Adăugați rezultatul peste carnea tăiate cubulețe mai mari. Se pune în frigider să stea 1 oră. Se pune niște ulei de susan în tigaie și după ce se înginge, adăugați și carnea împreună cu ceapa tăiată julien. Se ține în tigaie vreo 10-15 minute până devine comestibilă și fără risc de Salmonella.

La final, se ia frunza de salată și se pune în ea carnea, morcovul, usturioul castravetele și ardeiul iute. Se face rulou. Se servește cu sos de soia și o bere rece alături. Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.