Harta Magnoliilor din Bucuresti

Harta Magnoliilor din Bucuresti

Părinții mei au pus în curte o magnolie mititică. Cred că d-abia peste 15 ani o să crească să pot să îi fac poze. Sper că va mai fi Instagram pe atunci.

Dacă te muți la curte cred că sunt 2 reguli pe care eu cred că ar trebui să le ai în vedere:

  1. Să nu fii prost și să îți betonezi toată curtea cu ciment. Altminteri, de ce te-ai mai mutat la curte?…
  2. Să îți plantezi o magnolie. Arată absolut superb și înfrumusețează grădina. Singură problema ar fi că „durata de viață” a florilor este relativ scurtă.

Am fugit să caut magnolii prin București ca să le pozez. Am luat-o cu mine și pe prietena mea, Ana, care este dornică de photoshootings la orice oră din zi și din noapte. Cum am găsit magnolii? Am mers direct la sursă. Gabi mi-a trimis această hartă Google Maps cu majoritatea locațiilor de magnolii din București. Nu știu cine a lucrat harta asta, dar să îi dea Dumnezeu sănătate. Este accurate și acoperă foarte bine zonele din București. După cum o să puteți vedea mulți magnolii sunt, desigur, amplasați în cartierele rezidențiale.

De avut în vedere că nu toți sunt la fel de accesibili. Fie sunt amplasați în curțile oamenilor mai departe de gard, fie sunt prea puțin dezvoltați. Am observat că magnolia cu flori albe înflorește prima, iar cea cu flori roz înflorește mai greu. Depinde și de felul în care a fost întreținută, cred.

Vă recomand sa vedeți magnolia celebră de pe strada Barbu Delavrancea nr 63. Am fost ieri și erau deja acolo oameni care făceau poze. Cred că până la final de sezon o să tot atragă „turiști”. Este mare, are coroana bogată și pozele ies minunat. 10/10 recomand. 

De asemenea, daca știți cine a lucrat harta de mai sus, let me know, că aș vrea să îl trec cu nume și prenume în articol 🙂

Imagini cu o magnolie mirifica

Later edit: Am gasit autoarea initiativei. Sau mai degraba ea m-a gasit pe mine. :)) Diana Robu este cea care a realizat harta magnoliilor si puteti citi mai multe despre proiectul ei pe fatacupovesti.ro.

2 Replies to “Harta Magnoliilor din Bucuresti”

  1. Dragă Simona, mă bucur tare că ți-a fost de folos harta. Se cam scutură magnoliile, am avut un sezon tare scurt. Urmează glicina, sunt câteva spectaculoase în București ? ah, pe Fatacupovesti.ro am povestit despre cum a luat naștere harta și deapre cum am ajuns de la 10 pinuri la 700 astăzi 🙂 plimbări cu soare.

    1. Ce frumos, Diana, felicitari, imi place foarte mult ce ai reusit sa faci. Am actualizat si articolul meu cu link catre tine si o sa te urmaresc cu drag de acum incolo. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *