Ce restaurant mi-a plăcut în Iași

Ce restaurant mi-a plăcut în Iași

Înainte să plec într-un city break la Iași, am întrebat pe Facebook pentru recomandări de restaurante / locuri mișto ce nu trebuie să le ratez. Am bifat o parte din toate sugestiile primite, cât a permis programul, desigur. 🙂 Și deși am primit multe recomandări pe bază de mâncare, ce mi-a plăcut cel mai mult este unul care nu se afla în recomandarea nimănui. Ha. 😀 Poate pentru că avea un meniu predominant vegan și vegetarian?

Bindu este un bistro amplasat chiar lângă Mitropolie și e un loc destul de neconvențional pentru acea zonă, if you ask me. Mi-a plăcut mult și descrierea lor de pe Instagram: Bindu îți merge la suflet și te cheamă înapoi îndată ce ai plecat. Aproape spiritual. Da, ne-a mers la suflet și ne-am întors imediat a doua zi să îl încercăm iar. Asta deși eu sunt genul care merge one time într-un loc ca să aibă timp să exploreze și altele. Dar nu s-a putut, căci ne-am îndrăgostit iremediabil de locul ăsta la care am ajuns întâmplător. Voiam doar să ne tragem sufletul după o zi de drum lung, trezit la 5:30 și plimbat prin Palatul Culturii.

Și inițial am zis că ne luăm doar un pahar de vin. Un vin alb demisec și un vin roșu. Strunga Winery. Ex-ce-lent. Dar cu vinul ăsta bun ni s-a făcut și poftă de mâncare. Prietenul meu (mare fan carne) și-a comandat un platou cu legume, compus din: hummus aromatizat cu suc proaspăt din ghimbir, salată de vinete cu Tahini, fasole roșie bătută aromatizată cu chimion, toate numai bune de întins pe o lipie proaspăt coaptă. Dacă ajungeți vreodată pe acolo, vă rog frumos să va comandați acest platou. Fasolea roșie cu chimion avea și ceapă prăjită deasupra. A fost super gustoasă. Eu mi-am comandat, însă, ceva ce ne-a schimbat complet viețile și motivul pentru că ne-am și întors: ciuperci pleurotus gătite pane, pesmet, semințe coapte de în, pătrunjel verde, cubulețe de roșii proaspete, servite cu sos din iaurt și usturoi proaspăt.

Ciupercile alea au fost de vis, super crocante și delicioase. Le-am mâncat și a două oară și am luat și la pachet. Am mai comandat și un burger vegan cu proteină din mazăre. A fost bun. Porțiile au fost mari, prețurile mici. Platoul de legume a fost 25 lei, ciupercile la fel. Am mai luat eu o supă crema de legume coapte și a fost 15 lei. Paharul de vin era 10 lei. Super accesibil și ospătarii erau super amabili și de treabă. Clar îl văd ca pe un loc mai de hipsteri, dar partea bună este că și livrează ceea ce promite.

Ce alte locuri am mai încercat în Iași și ne-au plăcut?

  1. Restaurant Panoramic de la Hotel Unirea: aici am fost și cazați și la restaurant ne-am bucurat de o priveliște superbă asupra orașului, atât ziua, cât și noaptea. Am mâncat o friptură de ton minunată și am băut cel mai bun Ice Tea de mango pe anul ăsta.
  2. City View: deschis recent, am mers acolo împreună cu niște prieteni, la apus. Priveliștea e superbă de pe deal. E un pic cam în afara orașului, dar merită să mergeți acolo. Am mâncat pește cod cu piure de rădăcinoase și am băut vreo 2 pahare de Strunga. Recomand să faceți rezervare în prealabil ca să prindeți cel mai bun loc.
  3. Beer Zone: aviz băutorilor înrăiți de bere. Meniul lor este un pdf de scroll never ending la soiuri de bere de care nici nu am auzit vreodată. Foarte bun, recomandăm!

Îmi pare rău, în schimb, că nu era deschis la Toujours. Mai mulți oameni mi l-au recomandat, eram foarte excited să îl încercăm și deși noi am ajuns în intervalul lor de program, nu era nimeni acolo. Poate data viitoare.

Promit că revin și cu un articol dedicat pentru ce am făcut în Iași.

Imagini de la Bindu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *