35 de țări până la 35 de ani

35 de țări până la 35 de ani

Nu puteam să las să se încheie anul fără să fac un review al reușitelor din 2022. A fost un an foarte frumos, am crescut mult, atât profesional, cât și personal. A fost plin de evenimente și plecări, am cunoscut mulți oameni noi, mi-am întărit relațiile existente. Pe scurt, extrem de rewarding.

Mi-am făcut și lista de obiective și planuri pentru 2023, am notat frumos 30 de puncte pe care vreau să le bifez (așa fac în fiecare an). Off topic, știu că am absentat de pe blog cam mult anul trecut, dar vreau să îmi iau revanșa acum și să revin la o frecvență de publicare conținut mult mai decentă.

În mini-vacanța de relaxare între Crăciun și Revelion m-a izbit o curiozitate după ce am văzut un bio de Instagram al unui fost coleg. El își trecuse numărul de țări pe care le-a vizitat. Un număr impresionant, de altfel. Asta m-a pus pe gânduri, eu câte am? M-am apucat de numărat și a ieșit un număr chiar foarte decent comparativ cu vârsta mea (29 ani), nivelul salarial și pauza de călătorit cauzată de Covid. Not too shabby.

Am vizitat 24 de țări și 67 de orașe

Unele fiind vizitate de mai multe ori și expun mai jos și lista lor, dacă e cineva curios:

 1. Bulgaria (vizitată de cel puțin 10 ori)
 2. Grecia (x6)
 3. Maroc (x1)
 4. Irlanda (x1)
 5. Franța (x2)
 6. Italia (x8)
 7. Muntenegru (x1)
 8. Serbia (x1)
 9. Croația (x1)
 10. Suedia (x1)
 11. Danemarca (x1)
 12. Luxembourg (x3)
 13. Serbia (x1)
 14. Ungaria (x2)
 15. Anglia (x1)
 16. Germania (x3)
 17. Turcia (x2)
 18. Belgia (x2)
 19. Austria (x2)
 20. Olanda (x1)
 21. Cehia (x1)
 22. Slovacia (x1)
 23. Spania (x2)
 24. Portugalia (x1)

Cele 67 de orașe sunt și din categoria capitalelor, orașe mai mici, mai mari, cât și locuri. Anume, că am vizitat insula Corfu, de exemplu. După cum se poate observa, 95% din ele sunt din Europa și mi-ar plăcea foarte mult să-mi extind aripile și pe tărâmuri mai îndepărtate, în afara continentului. Din total sunt 22 de țări vizitate în perioada 2014 – 2022, deci în doar 8 ani de zile. Plus, am dorit să descopăr diverse orașe din fiecare țară și astfel că am tot revenit. E interesant și pentru mine să observ că Italia este țara cu cele mai multe plecări, deși în sufletul meu Grecia e pe primul loc. E ok, vine ușor din urmă. Ok, stai, Bulgaria e primul loc, dar nu se pune, putem considera că Bulgaria e o extensie a României? Turistic vorbind.

Aș vizita toate insulele din Grecia dacă aș putea și e țara în care mă reîntorc oricând cu plăcere, fără nicio experiență negativă până acum. La spectrul opus, nu am vreun motiv să mai vizitez vreodată Austria.

Moment bun de a reflecta

Nu e un articol de laudă, dar mă bucur că mă pot uita în urmă să reflectez asupra investiției mele. De timp, bani, disponibilitate și să-mi petrec ”tinerețea” făcând ceea ce îmi place și anume să călătoresc. Am avut norocul și să prind perioada de ”aur” a industriei aviatice, când găseai bilete de avion la prețuri ridicol de mici. Un zbor dus-întors către Milano m-a costat doar 60 lei în octombrie 2016. Acum pe Ryanair către Milano (Bergamo) biletul în octombrie e de 100 euro dus-întors. Nici măcar nu aterizezi în oraș și tot te costă foarte mult.

Știu că alții la vârsta mea încep să se preocupe să își cumpere casă, să facă și copii, iar planul lor pe 5 ani arată așa. La mine nu va fi la fel. Partea cu casa mi-o doresc și eu, dar simt că încă mai am lucuri de făcut și de văzut. Și de trăit. Așa că pe următorii 5 ani mi-am pus un țel ambițios:

Vreau să vizitez 35 de țări și 100 orașe până împlinesc 35 de ani

O să reușesc? Să vedem. Acum am 29. Nu mai e nici același context favorabil ca în tinerețe, iar problemele și proritățile ce vin cu înaintarea în vârstă nu sunt nici ele ușor de gestionat. Nu mai zic de război, inflație și alte lucruri ce nici nu țin de mine ce pot perturba acest obiectiv ambițios. Și mai mult de atât, am cam epuizat opțiunile decente financiar vorbind din Europa. Vizitatul de țări exotice nu o să poată fi făcut ca și city break la 100 euro avionul. Categoric va fi un ritm mai slow towards 35. În orice caz, eu voi fi happy și cu 30 de țări până la 35 de ani. Și, mai mult de atât, dincolo de numere, voi fi fericită că nu am renunțat la ceva ce îmi place și care îmi aduce satisfacții personale.

Plus, după perioada de pandemie, am învățat să călătoresc și să descopăr locuri noi și prin țară. Lucru la care nu voi renunța. Yet again, nici nu voi contribui la obiectivul principal din punct de vedere numeric, dar tot experiențe noi vor fi.

Anul acesta am în gând să vizitez 3 țări noi și să revăd alte 4. Vedem cum evoluează lucrurile.

Pentru 2023, voi ce planuri de călătorit aveți?

35 ani

2 Replies to “35 de țări până la 35 de ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *