Opinie personală: pizza din Italia e dezamăgitoare

Opinie personală: pizza din Italia e dezamăgitoare

Probabil este o opinie controversată, Italia nu are cea mai bună pizza. Nici nu am avut curiozitatea să mai întreb în stânga și în dreapta dacă mi se pare doar mie. Sau să caut pe Internet și să citesc poveștile altora. Tot ce pot să spun e că nu merită să mâncați pizza dacă mergeți acolo. Pastele, brânzeturile, caprese și orice alt preparat italienesc este totally worth it, dar nu și pizza. Nu cred că am avut nici „ghinion” după 8 orașe vizitate acolo.

Italienii întrec orice nație când vine vorba de paste, poate d-asta și Tik Tok-ul meu este plin de native italians care doar asta fac. Foarte rar nimeresc video-uri cu ei pregătind pizza.

Am câteva experiențe notabile privind pizza de acolo.

Cea mai bună experiență: Napoli

Dacă era cumva un dubiu, cred că Napoli este cel mai potrivit oraș din Italia în care să mănânci o pizza bună. Deși orașul în sine e un mare jeg, măcar te poți bucura de preparatul ăsta. Însă pentru mine parcă tot nu a fost suficient de bună pentru ce așteptări aveam. Nu va gândiți că îmi place pizza americană, ba chiar sunt fan al stilului napoletan (încercat prima dată în România). Iar pizza din Napoli tot nu a atins nivelul înalt de perfecțiune. Plus că am mâncat și unde a mâncat Gordon Ramsay. Ar fi trebuit să fie perfectă!!

Cea mai proastă experiență: Veneția

Cred că pizza asta ia premiul și pentru „bani dați degeaba”. A fost o pizza cu aluat oarecum crud, gust dubios și all în all, îmi doresc să fi mâncat paste sau un sendviș și nu asta.

cea mai bună pizza

Cea mai dureroasă experiență: Pisa

Pizza te poate răni. Și nu doar sufletește, ci și fizic. După ce am terminat de vizitat Turnul din Pisa, ne-am dus undeva în apropiere să mâncăm de prânz. O mică paranteză. Nu ai ce să faci în Pisa în afară de celebrul Turn. Literally poți sta în Pisa 1 oră și este suficient.

Așa, revenind. La restaurantul la care am mers, mesele din exterior erau chic, dar extrem de mici pentru mâncarea ce urma să vină la 2 persoane.

Astfel că eu mi-am comandat o pizza și sora mea la fel. Au venit niște farfurii gigant care, evident, nu aveau deloc spațiu pe masă. Mai mult de atât, masa nu era stabilă, se clătina. Evident, pizza a alunecat din farfurie direct pe coapsa mea. Era extrem de fierbinte, m-am ars și m-am și pătat de sos roșu pe rochie.

cea mai bună pizza
Before the disaster

Dincolo de șocul fierbințelii, m-a enervat și chelnerița ce stătea ca o tută și nu m-a ajutat deloc. Sau să aducă altă pizza, să nu mai mănânc una ce mi s-a scurs pe picior. În fine, gustul a fost destul de lame.

Cea mai „yuck” experiență: Palermo (Sicilia)

Pizza siciliană este cu totul altceva decât vă așteptați. Nu e pizza, mostly, cam asta e părerea mea. E mai mult foccacia, dar realmente i se spune „sfincione”. Arată cam așa și este super nașpa dacă aveți ghinionul să mâncați una ce nu e proaspătă. Like I did. Culmea, era și ultima masă pe care o aveam în Palermo, după o călătorie culinară de excepție. Am închis vacanța cu un preparat foarte prost făcut.

cea mai bună pizza

Unde se află cea mai bună pizza?

Închei prin a spune că pentru mine cea mai bună pizza ever o găsești în România. Mamizza e top de top, Animaletto la fel, nu mai zic de Latin Pizza că dă clasă. Plus alte locuri din București cu pizza bună la care vreau și eu să ajung.

Italia este locul pentru paste divine, vin excepțional, fructe de mare delicioase, tiramisu și gelato. Să cedeze drepturile de pizza către români. We do it better.

Fun fact: nu există Pizza Hut în Italia.

6 Replies to “Opinie personală: pizza din Italia e dezamăgitoare”

  1. Cea mai bună pizza am mâncat-o în Italia, Roma(unde am și locuit) la Angelino “ai Fori” dal 1947. Să nu uităm că pizza e la ea acasă în Italia. Încă în România nu am mâmcat nicăieri pizza așa bună ca în Italia. Adică pizza cu ananas.. really?!

  2. Normal că nu îți place dacă ești obișnuită să ți se aducă și ketchup pe lângă ca în România. Iar dacă în Pisa nu ai ce face în afară de a vizita turnul… Turism de genul check up! Am fost și acolo. Măcar ai făcut o fotografie în care încerci să ții turnul să nu cadă?

  3. Mi-a placut modul in care ai descris experientele tale cu pizza in Italia si concluzia ta pertinenta. M-ai facut sa vreau sa incerc si diverse preparate din aceasta tara, nu doar pizza. Pare sa fie o tara foarte interesanta si bogata in preparate, din cate se vede. Iti multumesc pentru aceasta informatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *