De unde să comanzi mâncare în 2021
Am făcut recent un recap pe contul meu de IG (follow me: https://www.instagram.com/simona_mocanu/) și mi-am dat seama că în ultimul an am descoperit o mulțime de locuri mișto care si livrează. Culmea, în cea mai dificilă perioadă pentru Horeca, am fost mult mai dornică să ies în oraș, să descopăr locuri noi și să susțin pe cât pot de mult restaurantele. Și tot în mod surprinzător anul acesta mi-am îmbunătățit relația cu mâncarea, am reușit să slăbesc 10kg și în curând vreau să încep un program de meal prep, o să va țin la curent și cu asta.
Pentru că am făcut acel recap pe Instagram mi-am dat seama că nu le-am listat și pe blog mai în detaliu. Drept urmare, iată mai jos o lista de locuri foarte mișto cu preparate wow ce mi-au făcut ultimele luni mult mai suportabile. Fie le comandați, cam toate sunt listate pe aplicațiile de food ordering, fie mergeți să luați la pachet și să le savurați undeva în parc sau așteptați să vină vremea bună și să mergeți la terasă, acolo unde se poate. Să dați save la acest articol 😀
Ordinea este aleatorie.
Anika Fried Chicken
Jesus, Mary and Joseph! Este un fried chicken absolut delicios! Este servit cu waffles, salată Coleslaw, sos aioli cu usturoi copt și murături. Puiul este de țară și este prăjit în crustă de lapte bătut. O nebunie, vă zic! Restaurantul este în Centrul Vechi și are o și o foarte mică terasă. Dacă vă îndură să rămâneți la terasă, să știți că au pături, dar nu și încălzitoare, if I remember correctly. În orice caz, au cel mai bun comfort food din Univers.
Livrează prin Bolt, Tazz, Glovo. Să îi urmăriți și pe Instagram.
Pickles
Alexandra Blaș s-a întors în țară după o perioadă de câțiva ani petrecută în Londra și a deschis un mic local numit simplu: Pickles. Am încercat acolo sandvișul cu măr și brânză și a fost super bun. Plus sosurile inedite pe care le pregătește chiar ea: ketchup de mure și Harissa. Le-am luat acasă și nu mă mai satur de ele. Însă ce m-a cucerit iremediabil pe mine au fost murăturile prăjite. Era prima oară când le încercam și chiar dau dependență. Restaurantul este fix lângă liceul Spiru Haret, unde am învățat eu, deci zona e și cu maxim de nostalgie pentru mine. Așa că o să mă întorc curând să iau niște murături la pachet.
Nu cred că se fac livrări. Acesta este contul de Instagram.
Le Bab Bucharest
Un restaurant libanez foaaaarte bun în Centrul Vechi. L-am descoperit astă-vară pentru că avea terasă. Aveau o promoție cu gin tonic, mi-am luat eu și prietena mea Ana și apoi ne-am fericit cu niște aperitive delicioase: conopidă la cuptor cu rodie, hummus făcut în casă și un spicy veg salad (salată în stil thailandez). Câteva luni am mai încercat eu de la ei și niște miel (lahmajun). Foarte bun, recomand.
Ei pare că au propriul lor serviciu de delivery. Îi puteți urmări pe Instagram.
Pescaria lui Matei (Agigea)
Credeam că am mai scris despre ei pe blog, dar se pare că nu. Asta e restaurantul la care merg de fiecare dată când ajung la mare și nu este vară. Culmea! Vara e o coadă imensă și pot aștepta și 2 ore până se eliberează o masă. Însă noi mai mergem și în extra sezon ca să ne bucurăm de o plimbare pe vreme mai rece pe plajă. Și fiindcă este deschis tot timpul anului, atunci nu avem nicio problema în a găsi o masă liberă. Nu am recomandări în mod deosebit din meniu, am mâncat cam de toate și mi-au plăcut foarte mult.
Ei nu cred că fac livrări prin agregatori, ci cred că au direct serviciu de livrare. În Constanța, desigur. Îi puteți urmări aici.
Edo Sushi
Au un sushi foarte bun, first time am fost aici cu Diana și Gabriela, la un mic Secret Santa gathering. Apoi am fost cu sor-mea să vadă unde se mănâncă cel mai bun sushi. Mie îmi place și Sushi Terra, deși am înțeles că ei au un sushi mai comercial? Anyway, să mergeți și vara aici, pentru că au terasă spațioasă.
Livrează prin platforma lor de delivery. Pe Instagram îi gășiți aici.
Chan Miam Miam
Am descoperit acest restaurant vietnamez intr-o postare la Claudiu Teohari și pentru că am încredere în recomandările sale, am zis să merg și eu să văd care e treaba. Restaurantul e în Militari, vizavi de Plaza, are și o foarte mică terasă, dar puteți lua la pachet. Puteți, de asemenea, să sunați înainte să vă prepare comanda și când ajungeți doar să o ridicați. Fac o mâncare excelentăăăă, am mâncat de vreo 3 ori Pad Thai în ultimele 2 săptămâni și nu mă mai satur. Porțiile sunt mari, iar prețurile sunt chiar decente pentru un restaurant asiatic. Gabi recomandă și ea sushi-ul, deci e mare lucru.
Livrează prin Foodpanda și Takeaway. Îi puteți urmări pe Facebook aici. Și-au pus meniul pinned to top, foarte convenient.
Kulinarium (Sibiu)
Cred că ăsta este locul meu preferat din Sibiu. L-am descoperit în 2015 când am mâncat cea mai bună ciorbă de fasole în pâine. Apoi de fiecare dată când am revenit în Sibiu am încercat să mai merg acolo, dar nu găseam loc liber. Și am reușit astă-vară când am avut norocul să prindem 2 locuri pe terasă. Am băut un vin excelent, am mâncat cele mai bune paste cu piper.
Cred că livrează prin platforma lor de delivery.. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Boboko by Kaiamo
La Kaiamo nu am avut ocazia să ajung, deși îmi tot propusesem să fac asta înainte de pandemie. Însă am descoperit Boboko, concept derivat din Kaiamo, iar mancarea este exclusiv pe baza de chifle pufoase cu lapte.
Am încercat varianta cu caracatiță. Chifla e surprinzătoare din punct de vedere al texturii, un pic lipicioasă, dar bună. Ospătarul mi-a greșit limonada și apoi mi-a recomandat să nu o mai schimb, căci cea pe care mi-a adus-o el e mai bună. A avut dreptate, a fost delicioasă. Prețurile sunt cam mari, dar fiindcă nu vorbim de orice restaurant, ci de un meniu inedit, cu un concept în spate, sunt justificabile.
Livrează prin Foodpanda, Tazz și Takeaway. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Santorini
Hands down cel mai bun restaurant grecesc din București! I freaking loved it și terasa lor e foarte pretty, inspirată de tavernele din Grecia. Deci 100% șanse să uiți că ești la Piața Muncii și că ai venit cu metroul până acolo. No sir, e cu Grecia vibes pe bune. Și mâncarea e absolut divină. Neapărat, dar neapărat să încercați brânza feta prăjită în crustă de miere. Am scris mai în detaliu despre loc anterior.
Livrează prin Foodpanda și Takeaway. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Samsara Foodhouse (Cluj și București)
A fost primul meu restaurant vegan și primul restaurant încercat odată ce am ajuns în Cluj după un drum lung cu mașina. Eram înfometați, dar am mâncat din belșug aici. Mi-au plăcut foarte mult acei spicy noodles, bruschetele cu diverse sortimente și popcornul din conopidă (whaaat?). Mai nou sunt disponibili și în București.
Livrează prin Foodpanda și au și platformă proprie. Pe Instagram îi găsiți aici.
Aria TNB
Am mai scris despre acest loc, aici am mâncat cea mai bună salată vegană cu tofu. În general nu suport tofu, mai ales cel făcut de mine. E foarte greu să nimerești să faci un tofu bun. Mie nu îmi place deloc să mănânc ceva cu textură de burete, iar tofu fix așa e. Însă cel din salata asta era crocant și avea gust de pește :))) Perfect, ce pot să zic.
Au o terasă huge și cu unul dintre cele mai frumoase view-uri din București, deasupra Teatrului Național. Pe Instagram îi găsiți aici.
Pare momentan inchis pe o perioada nelimitata. I will keep an eye on it.
Belli Siciliani
Precum Santorini de mai sus și aici veți regăsi o atmosferă autentică, decorul este perfect pentru poze instagramabile și inclusiv vesela este adusă din Sicilia. Mi-a plăcut mult din acest punct de vedere. La capitolul mâncare nu am fost neapărat impresionată. Gabi a încercat niște paste cu fistic, dar nu au fost ce trebuie, deși fisticul este cel mai popular ingredient în Sicilia. Meniul este foaaaarte variat, ceea ce e un lucru bun și un lucru rău totodată. E bine că ai de unde alege, dar e greu să te decizi la ceva. Și nici nu ajută faptul că este printat pe o cărțulie și fiecare opțiune de mâncare este tradusă în 4 limbi (română, italiană, engleză și franceză, parcă). A fost foarte greu de urmărit.
Nu știu dacă livrează, dar recomand mai mult să mergeți la fața locului. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Caju by Joseph Hadad
Știu de locul asta de foarte mult timp, dar eram prea săracă să merg. Și acum am mers pe banii lui tata. Haha. Glumesc, nu e chiar atât de scump cât să nu pot merge acum pe banii mei, dar nimic nu se compară cu un free lunch. Am mâncat naan (lipie coaptă) cu diverse aperitive reci (hummus, tzatziki etc) și m-am îndrăgostit complet. Plus am încercat niște Middle Eat Beef Kofta ce m-a surprins foarte plăcut. Se mănâncă bine aici și nu se regretă după.
Livrează prin Glovo, Foodpanda și Tazz. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Local Sibiu Brunch (Sibiu)
Am venit să dăm un tur cu trotinetele la Muzeul Astra, în aer liber, dar trebuia să mâncăm și un mic-dejun înainte. Am căutat câteva recomandări și în topul pentru breakfast și brunch era acest restaurant cu terasă. Am mâncat o shakshuka super bună, am mai avut și niște omletă cu brânză de capră, cafeaua a fost excelentă. Ce să mai, e de mers sau de comandat. Mi-a plăcut tare mult și de ospătarul nostru, care mi se părea că era foarte muncitor și îmi inspira modestie.
Livrează prin platforma proprie. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Dei Frati (Brașov)
Am primit și eu această recomandare și mă simt responsabilă să o dau mai departe. Au cele mai bune paste cu salvie, pere și gorgonzola de pe această planetă. Pot concura lejer cu cele pe care le mănânci în Italia. Recomand categoric să treceți pe aici dacă ajungeți în Brașov.
Livrează prin Foodpanda și Tazz. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Animaletto Pizza Bar
Cred că aici am descoperit pizza cu anghinare și de atunci sunt îndrăgostită iremediabil de ea. Am mai mâncat și alte sortimente de pizza de la ei, dar Capricciosa (căci despre ea zic) este demențială. De altfel, este unul dintre cele mai bune locuri cu pizza din București. Au terasă și vă recomand să treceți pe la ei la vară. If not, livrare să fie.
Livrează prin Glovo și cred că și prin platforma proprie. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Pergola Cotroceni
Am descoperit acest loc de breakfast și brunch când ne plimbam cu trotinele prin Cotroceni ca niște bogați ce suntem. Ne-am oprit la o cafea și să cumpărăm niște zmeură de la fetița ce vindea la un stand special amenajat (cum sunt cele de vândut limonadă). A fost super cute. Ne-am întors pentru un mic-dejun ce a fost foarte bun, dar cam scumpicel, vreo 75 lei pentru 2 persoane. Mna, Cotroceni. Anyway, merge măcar pentru o cafea, au terasă și zona este foarte liniștită, fiind doar case.
Nu cred că fac livrări. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Bistro de l’Arte (Brașov)
O altă recomandare pe care am primit-o și ne-am bucurat de o mâncare absolut excelentă. Am încercat mămăliga cu trufe (wow) și ceea ce in meniu este trecut ca si „pulpă de pui coaptă încet în cuptor, cu sos de prune și dulceață de ardei iute, piure de cartofi cu busuioc, ardei copt, sos de muștar și mere”. Am vrut să dau copy paste din meniu ca să redau cu exactitate cât de savuros a fost. Plus, la desert am incercat niste taitei cu lapte si musetel. Delicios! Au terasă și oferă pături.
Livrează prin Tazz și platforma proprie. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Eggcetera (Cluj)
Înainte de plecarea din Cluj nu trebuia să nu bifăm și un loc foarte bun pentru micul dejun. Anterior mâncasem în Piața Centrală și nu fusesem impresionată, sorry că nu îmi amintesc cum se numea exact locul. Dar trebuie să rețineți doar Eggcetera. Pentru majoritatea preparatelor se folosesc ingrediente locale și unele chiar din grădina în care am mâncat. Mirosea absolut minunat acolo, a legume și condimente proaspete. Recomand 10/10 dacă aveți drum prin Cluj.
Livrează prin Foodpanda si platforma proprie. Îi puteți urmări pe Instagram aici.
Aaaand it’s a wrap! Cam astea sunt locurile ce m-au impresionat în 2020 și pe care vi le recomand anul acesta să le încercați. Acum că am încheiat de scris îmi dau seama că titlul e un pic misleading, căci nu toate de mai sus au livrare, dar anyway, le puteți încerca și sub formă de takeaway sau terasă, la vară.