Conacul nimănui

Conacul nimănui

Conacul din Măineasca l-am descoperit în turul nostru după ce am plecat deznăjduiți de la Conacul Hagi Tudorache. Ne și gândeam că am plecat cu atât de mult avânt de acasă și că plimbarea noastră se va opri doar la un conac care nici nu mai există. În urma unui research rapid în mașină am descoperit Conacul din Măineasca, ce se afla în apropiere. Se mai întâmplă în călătoriile noastre să fim dezamăgiți de faptul că nu putem intra sau ce căutam nu mai există, așa că trebuie să ne repliem rapid. Dar am avut noroc, conacul din Măineasca se afla la o distanță de vreo 16 km de locul în care eram. Adică vreo 20 minute de mers cu mașina.

Conacul se află pe proprietatea unei ferme de vaci. Când am coborât din mașină, ne-am întâlnit cu un localnic ce lucra la fermă și l-am întrebat dacă ne putem duce să vizităm conacul. Nu prea cred că înțelegea de ce voiam să vedem o casă abandonată, dar nici nu a pus întrebări și a zis că putem să mergem liniștiți.

Nu se știu foarte multe lucruri despre acest conac și cui i-a aparținut. Ușa de la intrare era larg deschisă. O încântare pentru mine, deși știu că realmente nu e de bine. Din puținul de informații pe internet, se pare că a funcționat la un moment dat ca și unitate militară. Are câteva elemente arhitecturale ce indică faptul că scopul său inițial era de locuință, dar schimbările aduse pentru noua funcție i-au mai deteriorat astfel din detalii. Tot pentru acest lucru, cel mai probabil în perioada comunistă, i s-au adăugat câteva anexe ce arată destul de nepotrivit cu restul construcției. Lemnul închis la culoare poate să indice că acesta era un conac de vânătoare. În spatele conacului poți privi de pe balcon o minunată livadă. Din păcate, am venit prea devreme ca și anotimp, dar cred că vara este superb.

Conacul deși era într-o stare avansată de degradare, părea destul safe pentru a fi vizitat. La data la care scriu acest articol, desigur. Am încercat să aflu mai multe despre el, dar din păcate nu am reușit. Am găsit, în schimb, pe un forum, reuniunea dintre acești 2 foști colegi ce au făcut armata acolo. Mi s-a părut drăguț.

Imagini – Conacul din Măineasca

4 Replies to “Conacul nimănui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *