Am incercat fried chicken-ul de la Le Bab
În ultimii 2 ani (cred?) a început un trend cu fried chicken la restaurantele cu concept gourmet, chefs și alte nebunii. Ocazie cu care am aflat și eu cum se prepară fried chicken-ul la americani: îl marinezi în lapte bătut cu mirodenii ca să fie fraged și gustos, apoi îl prăjesti în baia de ulei ca să fie crunchy. Primul fried chicken de acest fel l-am încercat la Anika Fried Chicken. Un restaurant ce și-a extins în pandemie, dacă nu mă înșel, linia de business cu acest preparat ce venea sub multe combinații de side dishes: coleslaw, waffles (!!) sos aioli, murături etc + varianta de a-l savura ca și burger sau aripioare, piept. De fiecare dată când postau pe Instagram îmi venea să plâng, puiul lor arăta extrem de bine.
Dar după aia au luat o pauză de 1 an și nu s-a mai auzit nimic de ei. Chiar eram convinsă că s-au închis de tot. Au readus puiul doar la un event și pe Facebook scrie în continuare permanently closed…dar pe Google sunt deschiși. Anyway, ca să îmi ostoiesc dorul de fried chicken am mers la Le Bab, unde l-au introdus în meniu de curând.
Cum este fried chicken-ul lor?
Nu este trecut ca fel principal, ci este aperitiv…în viața mea nu am mai văzut puiul prăjit să fie considerat aperitiv, probabil că un american ar râde de asta, dar na, restaurantul are influențe orientale, deci makes sense, nu? Nu. Ce înseamnă că e aperitiv? Înseamnă că vin 3 fâșii de strips…
…care sunt bune, nu mă înțelegeți greșit. Însă aveam așteptări foarte mari și chiar îmi doream o porție mai consistentă. Și să iau 2 porții și să dau 64 lei pe ele, no ma’am. Au fost gustoase, dar tânjeam să mănânc mai mult, porția are doar 180 grame. Ca să completez experiență mi-am luat niște cheesy tots și niște Pimientos de Padron. Foarte bună mâncarea. Chiar bună, dar puiul merita mai mult. Eu meritam mai mult.
Oricum, doar pentru că nu e chiar tipul meu preferat de fried chicken, asta nu înseamnă că nu ar trebui să nu mergeți la Le Bab. I-am mai recomandat eu aici pe blog și o să o fac de fiecare dată. Mâncarea e super bună, locația din Centrul Vechi are un view mișto, cocktail-urile sunt gustoase (da, ăsta e termenul) și personalul foarte ok.
Cred că o să mă duc să văd dacă oamenii de la Anika Fried Chicken au deschis totuși locația din Centrul Vechi și pur și simplu au nevoie să le mai actualizeze cineva conturile, să nu pară că nu mai există deloc.
Mai știți și alte locuri din București care să aibă fried chicken bun?